Γιάννης Σαρακιώτης: «Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;»


Γιάννης Σαρακιώτης: «Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;»
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης εμφανίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά»   και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων της τρέχουσας επικαιρότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

-         Στις μειωμένες εισφορές που καταβάλλει πλέον το 80% των αυτοαπασχολουμένων.
-         Στην προσπάθεια αναδόμησης του τοπίου των εργασιακών συνθηκών, απόρροια του εργασιακού μεσαίωνα ο οποίος είχε επιβληθεί με τους νόμους Βρούτση.
-         Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι παρά τα ασφυκτικά δημοσιονομικά δεδομένα, αναπτύχθηκε ένα ευρύ δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα η επίτευξη πλεονασμάτων θα επιφέρει νέες σημαντικές ελαφρύνσεις και ενισχύσεις.
-         Το παραπάνω, επικαλέστηκε στον αντίποδα της συζήτησης περί φορολογικής επιβάρυνσης, με τον Βουλευτή να υπενθυμίζει, το ποιοι ήταν οι εμπνευστές του ΕΤΗΔΕ και του ΕΝΦΙΑ, αλλά και το ποιοι σήμερα προσπαθούν να αμβλύνουν τις δυσκολίες.
-         Τόνισε επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του υπερπλεονάσματος,         προέρχεται από το επιτυχές νομοσχέδιο της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων, χάριν του οποίου, εισέρρευσαν στα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου πάνω από 500εκ. ευρώ.
-         Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια επιτυχημένη επίσκεψη στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, κάτι που είναι κοινώς παραδεκτό (το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δηλώσεις του Αμερικάνου Πρέσβη στην Ελλάδα), με τα κέρδη αυτής να επεκτείνονται σε ευρύ χρονικό ορίζοντα.
-         Παράλληλα αναρωτήθηκε αν υπάρχει πρόθεση αυτοκριτικής από πλευράς των «φίλων των επενδύσεων» της ΝΔ. Στάθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, ότι ήθελε να επενδύσει στο Ελληνικό, αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τον βοήθησε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Κλείνοντας  ο κ. Σαρακιώτης  τόνισε  χαρακτηριστικά: «Ποιος έδιωξε τον Τραμπ το 2012 από την επένδυση του Ελληνικού;»


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη