Γιουβαρλάκια αβγολέμονο

 Κρεατικά
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο


Υλικά

    800 γρ. κιμά (μισό χοιρινό, μισό βοδινό)
    ½ φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    ½ φλ. ρύζι
    ½ φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    2 αβγά
    3 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
    1-2 λεμόνια
    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

    Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει 2-3 φορές), το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ένα ασπράδι από τα αβγά, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
    Τα ζυμώνουμε καλά.
    Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
    Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
    Μετά τα σκεπάζουμε με ζεστό νερό (και παραπάνω για ζουμερά γιουβαρλάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε. Προσοχή όταν ρίχνετε το νερό να το κάνετε σιγά σιγά και στην άκρη της κατσαρόλας, για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.
    Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα
    Και περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια.
    Ανακινούμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για να δέσει η σάλτσα.

typos.com.cy

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη