Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Σύσκεψη - συζήτηση για την ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου στη Λαμία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με νέα σοβαρά προβλήματα. Τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης δεν αφήνουν στο απυρόβλητο την παιδεία, το αντίθετο την εντάσσουν στο ενιαίο σχέδιο επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων που θα διοχετευτούν στην εξυπηρέτηση της ανάπτυξης προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Οι συνέπειες για τα παιδιά των εργαζόμενων και των ανέργων συνοψίζονται στην πτώση του μορφωτικού επιπέδου και στον αποκλεισμό περισσότερων από την εκπαίδευση. Το φροντιστήριο έχει καταστεί αναγκαίο για όσους θέλουν να έχουν επιδόσεις που θα τους εξασφαλίσουν απολυτήριο ή την εισαγωγή σε μία σχολή. Ταυτόχρονα είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτο εξαιτίας του τσακισμένου λαϊκού εισοδήματος.
Η κυβέρνηση παρουσιάζει ότι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι δαπάνες για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 5 χρόνια, μόνο πέρυσι απολύθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί, διαλύθηκε η Ειδική Αγωγή, έκλεισαν 2500 σχολεία και νηπιαγωγεία και έπεται συνέχεια. 
Η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια την οποία διαφημίζει η κυβέρνηση, γίνεται λόγω της μείωσης των ωρών του κανονικού μαθήματος για να μην προσλάβει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς.
Στο νέο σχολείο που εξυπηρετεί την ανάπτυξη των λίγων δεν χωράνε τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτοί είναι, για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, μαθητές «β’ κατηγορίας». 
Είναι κοινό μυστικό ότι όποιος δεν πάει φροντιστήριο δεν μπορεί να ολοκληρώσει επιτυχώς την τάξη. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν προσφέρει στην ιδιωτική εκπαίδευση την πελατεία της αλλά και το πάμφθηνο εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζεται.
Το  Εργατικό Κέντρο Λαμίας, παίρνει την πρωτοβουλία για ίδρυση Λαϊκού Φροντιστηρίου σαν απάντηση στον ταξικό χαρακτήρα του αποκλεισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας από την εκπαίδευση. 
Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου αντιστεκόμαστε με όπλο την ταξική αλληλεγγύη . βοηθάμε ο ένας τον άλλο για να πέσουμε με μεγαλύτερη ορμή στους ταξικούς αγώνες που είναι μονόδρομος! 
Σκοπός μας είναι κανένας να μην απογοητευτεί, κανένας να μην συμβιβαστεί με το μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. 
Η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου δε μπαίνει στη λογική της φιλανθρωπίας ή της λεγόμενης «κοινωνικής οικονομίας», που εξυπηρετούν την αθώωση του αστικού κράτους από τις εγκληματικές του ευθύνες, που διαπαιδαγωγούν με βάση την πολιτική της διαχείρισης της φτώχειας, που προωθούν την αντίληψη «καλύτερα το λίγο από το τίποτα». Το Λαϊκό Φροντιστήριο είναι μια πράξη αντίστασης απέναντι τόσο στο κράτος, όσο και στη λογική των προγραμμάτων της εξαθλίωσης που ρίχνουν ένα ψίχουλο για να βουλώσουν πεινασμένα στόματα.
Καλούμε συνδικάτα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, άνεργους, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, γονείς και μαθητές σε πλατιά σύσκεψη – συζήτηση για τους σκοπούς, τους όρους λειτουργίας και την έναρξη του Λαϊκού Φροντιστηρίου, την Δευτέρα 30 Οκτώβρη  και ώρα 18:30 στο Εργατικό Κέντρο - Πλατεία Διάκου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη