Ο Λαμιώτης ηθοποιός Βασίλης Θελούρας μας συστήνεται

Μέσα από μία φιλική, χαλαρή κουβεντούλα του ηθοποιού Βασίλη Θελούρα και του συνεργάτη μας makeup artist Κωνσταντίνου Μπαστούνη, προέκυψαν για τον ταλαντούχο ηθοποιό τα εξής ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία και παραθέτουμε.
-Όταν είπα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, οι γονείς μου παγώσανε. Είμαι από την πόλη της Λαμίας και για ένα παιδί που έρχεται από την επαρχία τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Σίγουρα δεν είχαν άδικο αλλά το πείσμα και η προσήλωση στο στόχο μου, τους έπεισαν ότι τίποτα δεν θα κατάφερνε να κλονίσει την επιθυμία μου, γι’ αυτό και με στηρίζουν μέχρι και σήμερα στα όνειρά μου.

-Σπούδασα και Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων αλλά μέχρι στιγμής δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να ακολουθήσω τα παραϊατρικά επαγγέλματα. Ίσως η αγάπη μου για το θέατρο υπερισχύει. Δεν αποφάσισα να γίνω ηθοποιός μέσα σε μια νύχτα. Το ήθελα από πολύ μικρός.
-Χρόνια τώρα παλεύω σε ευκαιρίες που μου δίνονται θεατρικά, διότι πιστεύω πως απ’ όποια δουλειά περάσεις , σίγουρα κάτι έχεις να πάρεις. Χρειάζεται να δουλεύεις πολύ, να διαβάζεις, να ακούς και να μη φοβάσαι να εκφράσεις την άποψή σου.
-Η δουλειά μου με βοηθά να αντιστέκομαι, έστω και λίγο, στη μιζέρια που επικρατεί γύρω μας.

-Είναι σπουδαίο για έναν ηθοποιό να ξέρει ότι μπορεί να αγγίξει την ψυχή έστω και ενός θεατή και ίσως να τη φωτίσει λιγάκι. Το κοινό ζητάει αλήθεια. Να είσαι απλώς ο εαυτός σου. Όλα τα άλλα έρχονται ως φυσικό αποτέλεσμα.
-Τα επόμενα χρόνια θα επιθυμούσα ο κόσμος γύρω μου να είναι πιο όμορφος, πιο δίκαιος και πιο «ελεύθερος». Και βέβαια με ενδιαφέρει η αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η τηλεόραση αλλά μέχρι στιγμής δεν είμαστε ιδιαίτερα «φίλοι» παρά μόνο με τον κινηματογράφο.
-Αυτό το διάστημα συζητάμε για μια ψυχαγωγική εκπομπή που με ενδιαφέρει πολύ, με υπέροχους συντελεστές. Αν όλα πάνε καλά, θα προβληθεί από Φεβρουάριο.

-Θεωρώ πως η τηλεόραση είναι ένα πολύ δυνατό μέσο και έχει βοηθήσει την καριέρα πολλών ηθοποιών -δεν ανήκω σε αυτούς- επομένως τα βήματα που έχω να διανύσω είναι πολύ πιο αργά και μεγάλα. Την ίδια στιγμή όμως είναι και ένα επικίνδυνο μέσο, μιας και εύκολα μπορεί να σε «κάψει» και να σου κλείσει πόρτες…
-Η αλήθεια είναι ότι είμαι ιδιαίτερα τυχερός που ασχολούμαι με το θέατρο. Προσδοκώ πάντα να δουλεύω με ανθρώπους που με βοηθούν να εξελίσσομαι, που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος χωρίς απωθημένα και ανταγωνισμό.

-Το παιδικό θέατρο είναι πιο δύσκολο είδος διότι τα παιδιά είναι πιο αληθινά και αν δεν τους αρέσει κάτι δεν μασάνε τα λόγια τους, στο δείχνουν.
-Υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν στηρίξει, με έχουν διδάξει και συμβουλεύσει , που είναι δίπλα μου όταν τους χρειάζομαι και εκτός καλλιτεχνικού χώρου και θέλω να τους ευχαριστήσω γι αυτό. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος σε ανεβάζει και ο κόσμος είναι αυτός που σε κατεβάζει. Τα χρήματα βγαίνουν με κόπο και έχουν αξία και όταν πληρώνουν οι θεατές για να έρθουν να δουν μια παράσταση, πρέπει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να τους αποζημιώνει .


-Ναι, οι γνωριμίες και η τύχη παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά όσοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και να σε επιβάλουν αν δεν «τα λες», αν δεν έχεις αυτό το κάτι πάνω στο σανίδι, δεν προχωράς. Υπάρχουν πολλοί νέοι ηθοποιοί που έχουν ταλέντο, έχω συνεργαστεί με αρκετούς από αυτούς. Και μέσα από θεατρικές ομάδες δημιουργούνται ωραίες και ενδιαφέρουσες δουλειές. Χαίρομαι που ο κόσμος παρακολουθεί και νέους δημιουργούς και τους εμπιστεύεται.
-Να ευχηθώ στους αναγνώστες του YOU are the STAR αλλά και σε όλο τον κόσμο, κουράγιο και δύναμη. Να ζείτε τη ζωή σας, μη σταματάτε την προσπάθειά σας για τίποτα και για κανέναν. “ Έλληνες είμαστε, θα βρούμε τρόπο, να ζωντανέψουμε αυτόν τον τόπο.”
Κι εμείς με τη σειρά μας, να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Βασίλη, που με τόσο αγάπη και μεράκι υπηρετεί την τέχνη του!
Για τις εμφανίσεις του, θα σας κρατάμε ενήμερους!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΛΟΥΡΑΣ…

Ο Βασίλης Θελούρας γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 18 του χρόνια στην Λαμία. Σπούδασε Ιατρικά εργαστήρια και απόφοιτος της Ανωτέρας σχολής θεάτρου Μ.Βογιατζής.Τράγκα στην Αθήνα. Φέτος το 2014 θα βρίσκεται περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον παιδικό θίασο ΕΚΟΝΤΕΣ και το έργο «Σώστε τους ήρωες» σε σκηνοθεσία Στάθη Αναστασίου . Παράλληλα από το νέο έτος 2015 θα συνεχίσει με την ομάδα VIRUS B (μετά την επιτυχία της περσινής παράστασης « Η Επανάσταση των Pornstars» και τις καλές κριτικές που γράφτηκαν), σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας ,τις βραδινές τους παραστάσεις με ένα νέο έργο- έκπληξη σε κείμενο &σκηνοθεσία Αντώνη Σπίνουλα .
Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παιδικές παραστάσεις στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, όπως «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Σαίξπηρ, « Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου και « Υπηρέτης Δυο Αφεντάδων» του Γκολντόνι , σε σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη. Στο Δημοτικό Περιφερειακό θέατρο Ρούμελης στο έργο «Ο Διγενής και ο Δράκοντας» του Μιχάλη Χατζάκη σε σκηνοθεσία Σέργιου Γκάκα .
Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες όπως « Μην περνάς ανάβει κόκκινο» του Ντίνου Κατσουρίδη-Ισαβέλλας Μαυράκη, «Γαλάζιο Φόρεμα» του Γιάννη Διαμαντόπουλου, «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και «Κλεοπάτρα VS Ρόκκου» του Αντώνη Σπίνουλα.

http://youarethestar.gr/

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη