Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος διαδηλωτών


Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η    Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N
Της  Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας  Ενώσεων  Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού  Σώματος.
Τηλ.: 6978520351 - 6934865812,  Fax: 2674022211,  web site: www.eakp.gr,  e-mail: info@eakp.gr
                                                                                                                              
                                                                                                                             Αθήνα 23  Οκτωβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταγγέλλει τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος διαδηλωτών που κινητοποιήθηκαν στην περιοχή της Κοζάνης, ενάντια στη διέλευση της νατοϊκής φάλαγγας που συμμετείχε στη άσκηση «Noble Jump» του ΝΑΤΟ, στη Ρουμανία.
Ανάμεσα στους αγωνιστές που διώκονται είναι και ο συνάδελφος – συναγωνιστής, στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π. στην Κεντρική Μακεδονία, Μελιόπουλος Γιώργος, που συμμετείχε με την ιδιότητα του Δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Βέροιας. 
Η δίωξη αυτή, στρέφεται ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει, κατά των πολεμικών σχεδιασμών και των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών. Γίνεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και που στόχο έχουν να καταργήσουν τις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών.
Είναι γνωστός ο ρόλος του ΝΑΤΟ με τις δολοφονικές επιθέσεις του ενάντια στους λαούς, τον διαμελισμό των κρατών, τη μη αναγνώριση συνόρων (όπως των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, που αμφισβητεί η Τουρκία), την οργάνωση πραξικοπημάτων (όπως της απριλιανής χούντας το 1967 στην πατρίδα μας), τη διχοτόμηση της Κύπρου.
Είναι γνωστή η στάση των  κυβερνήσεων Ν.Δ. -  ΠΑ.ΣΟ.Κ., της σημερινής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.ΑΝ.ΕΛ., αλλά και των άλλων κομμάτων που συμφωνούν, με την εκχώρηση στρατιωτικών υποδομών στο ΝΑΤΟ και την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα επεμβατικά - δολοφονικά του σχέδια ενάντια σε άλλους λαούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα της χώρας μας.
Οι πυροσβέστες όπως και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, προέρχονται από το λαό και αποτελεί ηθική υποχρέωση τους η προστασία του από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του.        
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διαδηλώνουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όσους προετοιμάζουν σχέδια πολέμου, βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή και την ασφάλεια μας.
Στηρίζουμε την αγωνιστική στάση του συναγωνιστή συναδέλφου μας, όπως και όλων των ένστολων συναδέλφων που συμμετέχουν στους αγώνες του λαού μας.
Καταδικάζουμε το φακέλωμα όσων αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και οργανώνουν την πάλη τους ενάντια στην επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών.
Καλούμε  όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, να καταδικάσουν αυτές τις διώξεις και να απαιτήσουν την παύση τους. 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσουν εδώ και τώρα, όλες οι διώξεις των αγωνιστών, που δεν ανέχονται την παρουσία των ΝΑΤΟικών στην πατρίδα μας.
Για  την  Ε.Α.Κ.Π.
H Εκτελεστική Γραμματεία

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη