Νίκος Ανδρουλάκης: Τέλος στα κλειστά κλαμπ στελεχών και τους μηχανισμούς εξουσίας

Νίκος Ανδρουλάκης: Τέλος στα κλειστά κλαμπ στελεχών και τους μηχανισμούς εξουσίας
Τη δέσμευσή του ότι πρώτος στόχος που βάζει θα είναι η ένωση της Δημοκρατικής Παράταξης και να ηγηθεί μιας μάχης ενάντια στις καθεστωτικές νοοτροπίες που διέλυσαν την Κεντροαριστερά και βούλιαξαν τη χώρα, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις ομιλίες του στα Διαβατά και την Καλαμαριά, και μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει για να κινητοποιήσει τους πολίτες.

«Η δική μου υποψηφιότητα δεν αφορά ένα κλειστό κλαμπ στελεχών κι έναν παλαιότερο μηχανισμό εξουσίας. Κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θέλω να δω πολλούς ανθρώπους να εντάσσονται στο πολιτικό σύστημα χωρίς να είναι γενόσημα της μιντιοκρατίας, της δημαγωγίας και του πελατειακού κράτους. Πιστεύω ότι μπορώ να γίνω η γέφυρα ώστε η παράταξή μας να εντάξει στο κοινωνικό της δίκτυο όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναζητούν στέγη, είναι προοδευτικοί αλλά σήμερα είναι εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση ενός μικρού, φαύλου δικομματισμού. Πιστεύω ότι με όλους εσάς μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα αγαπάει την πατρίδα και θα αγωνιστεί να κάνει ισχυρή την παράταξη για το μέλλον της χώρας, των παιδιών σας και των παιδιών μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη σύγκρουση που πρέπει να γίνει με όλα τα κατεστημένα της χώρας:

«Πρέπει να αποκτήσουμε έναν αντισυστημικό λόγο που θα διεγείρει την ψυχή του ελληνικού λαού και θα την κάνει να ξαναγαπήσει την παράταξή μας, να νιώσει ότι υπερασπίζεται τους πολίτες που δεν άντεξαν, τους ανθρώπους της παραγωγής, τους δημόσιους υπαλλήλους που δουλεύουν και δεν είναι ειδικής κατηγορίας εργαζόμενοι. Η κοινωνία θέλει αλλαγή σελίδας, ένα κόμμα θεσμικό, σοβαρό, αξιοκρατικό. Ούτε πονηριές, ούτε λαϊκισμοί. Καθαρός ευθύβολος λόγος. Οι κοινωνίες θα επιλέξουν κι όχι οι συμβιβασμοί και τα παζάρια μεταξύ των παλαιών ηγεσιών. Να προτείνουμε σύγχρονο, παραγωγικό μοντέλο, ώριμη δημοκρατία που τα κόμματα σέβονται τους θεσμούς και απόλυτη αξιοκρατία παντού. Αυτό πρέπει να είναι το όχημα της Δημοκρατικής Παράταξης κι αν το υπηρετήσουμε με ενότητα κι ανανέωση, η παράταξη θα ξαναγίνει μεγάλη».

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Αλ. Τσίπρα τονίζοντας: «Μακροπρόθεσμα ο Τσίπρας δεν δουλεύει για την Αριστερά ή την Κεντροαριστερά. Δουλεύει για την Ακροδεξιά γιατί θα εθίσει τον κόσμο σε μια ανοχή απέναντι στην υπονόμευση της δημοκρατίας. Η δημοκρατία δεν ανέχεται τους φαύλους. Το μεγάλο παρελθόν της Δημοκρατικής Παράταξης είχε ένα εχέγγυο: το σεβασμό στους θεσμούς». Για τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι απαξιώνει το Κοινοβούλιο και δημιουργεί θέματα που διχάζουν τα υπόλοιπα κόμματα και ότι χρησιμοποιεί τη μαζική προπαγάνδα».
Για τον ΕΝΦΙΑ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομία και στη δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας που πρέπει να δοθεί στους πολίτες που χτυπήθηκαν από την κρίση. «Τα επόμενα χρόνια η παράταξή μας πρέπει να έχει ένα σχέδιο για φόρους και για κόκκινα δάνεια με αναπτυξιακή φιλοσοφία και δημογραφική πολιτική. Η ζωή των Ελλήνων είναι στην απελπισία, στην απογοήτευση, αυτό πρέπει να αλλάξει».

Μιλώντας ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ τόνισε ότι πρέπει να σχεδιαστεί ένας φόρος ακινήτων άλλου τύπου. Να υπάρξει διαφορετική κατανομή που θα συνδέεται με το Κτηματολόγιο. «Πρέπει να αποκλιμακωθεί για τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν ή στις περιπτώσεις των ακινήτων που οι αξίες δεν είναι αυτές που ισχύουν σήμερα. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να είναι μόνιμος φόρος αλλά να τον πληρώνουν και όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα να γράφουν τα ακίνητά τους σε offshore. Να πληρώσουν όσοι έχουν τεράστιες περιούσιες».


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη