Παρουσίαση βιβλίου του Δημοσιογράφου Δημήτρη Ζάχου


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΖΑΧΟΥ 

Ήταν, πράγματι, χωρίς καμιά αμφιβολία μια εκπληκτική εκδήλωση και το πολυπληθές ακροατήριο αυτής της μοναδικής βραδιάς  θα διατηρεί για καιρό την ιδιαίτερη χαρά, ευχαρίστηση και αγαλλίαση που εισέπραξε από μια τόσο ουσιαστική, ποιοτική, επικοινωνιακή και κυρίως συναισθηματικά συνδετική ανθρώπινη συνάφεια!!!

Γράφει η Χριστίνα Νάνου - Κατσάνου
Σε μια εξαιρετικά συναισθηματική και συγκινητική ατμόσφαιρα,στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο) στην οδό Θόλου 5, στην μαγευτική Πλάκα,έγινε χθές, 20/10/2017ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00, η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο  "ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ"  έργο του συγγραφέα, δημοσιογράφου και εκδότη κ.Δημήτρη Ζάχου.

Ένα διακεκριμένο ακροατήριο, αποτελούμενο από εκπροσώπους των επιστημών
και της τέχνης αλλά και απλών ανθρώπων, αγαπημένων φίλων και συγγενών
του τιμώμενου καθηγητή και της συζύγου του, συνέρρευσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη στην εν λόγω εκδήλωση για να τιμήσει  τον Άριστον Άνδρα και να ακούσει μέσα από τις ομιλίες ενός εκλεκτού 5μελούς πάνελ* την αξιοζήλευτη ανοδική και ελληνοπρεπή πορεία του στης Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου επί δεκαετίες ανάλωσε και εξακολουθεί να αναλώνει ακόμα,με ιδιαίτερο πάθος για το ωραίο και το αγαθό, όλες τις  μέχρι και σήμερα ακμαίες δυνάμεις του, προωθώντας ταυτοχρόνως  με το Αμερικανικό και το Ελληνικό Ιδεώδες!!

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της UNESCO και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έγινε δε  μέσα στα πλαίσια της 2ης Διορθόδοξης Έκθεσης Αγιογραφίας 2017.    Εκπληκτική η ομιλία της Προέδρου της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών  Ελλάδος κας ΝΙΝΑΣ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ  η οποία με ιδιαίτερη ευφυΐα ανίχνευσε την σπουδαιότητα του τιμώμενου προσώπου και συνέτεινε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της ποιοτικής αυτής εκδήλωσης.

Η οργάνωση υπήρξε άψογη και παρά τον περιορισμένο χώρο της αίθουσας
η αφοσίωση του ακροατηρίου ήταν έκδηλη και ευλαβική απέναντι στη μεγαλοπρεπή
προσωπικότητα του καθηγητή κ. Α.Καμπιζιώνη, που τιμά τη χώρα μας και καλεί
τους συνανθρώπους μας προς τα ανθρώπινα ιδανικά, προς  την εκλεκτή συγκίνηση και την υψηλή σκέψη..

Η θερμή  ατμόσφαιρα πλαισιώθηκε από την μουσική υπόκρουση
του πιανίστα κ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και την υποβλητική ανάγνωση κειμένων του βιβλίου από τον ηθοποιό κ.Οδυσσέα Σταμούλη.

Ήταν, πράγματι, χωρίς καμιά αμφιβολία μια εκπληκτική εκδήλωση και το πολυπληθές ακροατήριο αυτής της μοναδικής βραδιάς  θα διατηρεί για καιρό την ιδιαίτερη χαρά, ευχαρίστηση και αγαλλίαση που εισέπραξε από μια τόσο ουσιαστική, ποιοτική, επικοινωνιακή και κυρίως συναισθηματικά συνδετική ανθρώπινη συνάφεια!!!

*το πάνελ(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ:ο συγγραφέας του βιβλίου, ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥΤΑΣ:Συνταγματολόγος, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: Πρώην Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος,  ζωγράφος – χαράκτης, συγγραφέας και ποιητής. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ: Ηθοποιός, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ: Επικοινωνιολόγος – Δημoσιογράφος ), 

ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ-ΝΤΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ-ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΙΟΥΤΑΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  κ. ΝΙΝΑ ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ
Η κ. Κονταρίνη


Δ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ- Ι.ΖΑΧΟΣ- Χ.Δ.ΖΑΧΟΣ


Δ.. ΖΑΧΟΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Β.ΜΟΣΧΟΥ-Κ. ΜΠΙΛΙΡΗΣ-Γ. ΑΓΝΑΝΤΗ-Δ. ΖΑΧΟΣ-ΑΡΓΥΡΩ ΤΣΙΩΤΑ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΗΣ


Κ. ΤΣΙΜΠΟΥΡΗΣ-Δ. ΖΑΧΟΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-Δ.ΚΑΡΕΛΗΣ

  http://www.afieromata.gr/2017/10/blog-post_55.html

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη