Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παλαμά Δομοκού και το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Στυλιανού Καρβούνη

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλαμά Δομοκού ιερούργησε και μίλησε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ετέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρεσβυτέρου π. Στυλιανού Καρβούνη, ο οποίος έχασε την ζωή του στις 30 Οκτωβρίου 2016 μετά από τροχαίο ατύχημα.

            Το Ιερό αναλόγιο στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία διηκόνησε ο Λαμπαδάριος του Ναού του Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας κ. Παύλος Λιάσκος με την συμμετοχή και άλλων εντοπίων ιεροψαλτών. 

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το αναγνωσθέν Ιερό ευαγγέλιο και συγκεκριμένα ωμίλησε για την ανάσταση της κόρης του Ιάειρου.

 Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό θαύμα του Κυρίου  και ετόνισε ότι η ζωή της Εκκλησίας αλλά και όλων ημών των χριστιανών στηρίζεται στην Ανάσταση του Χριστού, την οποία κηρύττει και βιώνει ο ιερεύς σε όλη την ζωή και στην οποία γίνονται μέτοχοι όλου όσοι λαμβάνουν το σώμα και το αίμα του Χριστού σε κάθε Θεία Λειτουργία.

 Επίσης ανέφερε, ότι  ο λόγος της Εκκλησίας είναι η αλήθεια, διότι ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Η αθανασία της ψυχής αρχίζει από την παρούσα ζωή μέσω της πνευματικής ζωής, την οποία προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν καθημερινά μέσω της συμμετοχής τους στη Θεία λατρεία, μέσω της μελέτης των ιερών κειμένων και ορθοδόξων πνευματικών βιβλίων αλλά και μέσω των πράξεων της αγάπης προς όλους τους ανθρώπους.

            Αναφερόμενος στον καλοκάγαθο και ταπεινό μακαριστό π. Στυλιανό ο Σεβασμιώτατος ετόνισε ιδιαιτέρως την πραότητα και την προθυμία που είχε ο π. Στυλιανός, ο οποίος παρά τα 81 χρόνια εξυπηρετούσε κι’ άλλα χωριά εκτός της Ενορίας του και ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύει μετά των Αγίων του, ενώ στην πρεσβυτέρα, τα παιδιά και τα εγγόνια του ευχήθηκε η  ευλογία  του π. Στυλιανού να τους συνοδεύει πάντοτε στην ζωή τους και ο Κύριος να τους χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους.

            Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας εις ένδειξιν τιμής επί τη συμπληρώσει 20 χρόνων ιερωσύνης του π. Δημητρίου Χουλιάρα, Εφημερίου του χωριού Άγιος Γεώργιος Δομοκού τον προχείρησε οικονόμο, ευχόμενος να είναι  Άξιος και με δύναμη να συνεχίζει την διακονία του στην Ενορία του αλλά και στην Ενορία του Παλαμά όπου εξυπηρετεί.

            Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώατατος και η συνοδεία του παρεκάθισαν στον καφέ που προσέφερε η οικογένεια εις μνήμην του π. Στυλιανού και προ της επιστροφής τους στην πόλη της Λαμίας επεσκέφθησαν και προσεκύνησαν στις Ιερές Μονές Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και Παναγίας Φανερωμένης Ξυνιάδος.
imfth.gr













Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη