Ημερίδα για το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον στο Δίκαστρο Φθιώτιδας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  ΔΙΚΑΣΤΡΟΥ
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
« ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΑΛΛΙΔΑΜΟΣ – ΦΙΛΙΣΤΑΣ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δικάστρου Φθιώτιδας,  στα πλαίσια της προβολής και ανάδειξης  του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος , της διάσωσης και διάδοσης της  πολιτισμικής μας παράδοσης  και κληρονομιάς , σε συνεργασία με τον Δήμο Μακρακώμης και τις Διευθύνσεις  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπ/σης Φθιώτιδας  ( Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων ) , και το ΚΠΕ Στυλίδας - Υπάτης ,  οργανώνουμε ημερίδα με θέμα :  « Ανάδειξη και προβολή αξιοθέατων χώρων  του Δικάστρου ( Μουσείο – Νερόμυλος ) , ως χώροι πολιτισμού και εκπαίδευσης ,  σε συνδυασμό με το οικοσύστημα του όρους Τυμφρηστός και την ιστορία της ευρύτερης περιοχής  της δυτικής κοιλάδας του Σπερχειού,  του Δήμου Μακρακώμης ».  Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Μουσείο Δικάστρου ,  την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ,  σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα .
Η ημερίδα απευθύνεται  σε εκπαιδευτικούς  Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης,  οι οποίοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα σχετικά τηλέφωνα και e-mails  των γραφείων των σχολικών  δραστηριοτήτων, των Διευθύνσεών τους .
Η συμμετοχή  των εκπαιδευτικών στην ημερίδα , η επαφή και γνωριμία με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον  του Δήμου Μακρακώμης  και των αξιοθέατων χώρων του Δικάστρου , και  το αποτέλεσμά της ,  πρέπει να έχει  ως τελικούς αποδέκτες  μαθητές των δύο βαθμίδων,  στη βάση ότι θα μεταφερθούν σε αυτούς γνώσεις , εμπειρίες και  εντυπώσεις ,  που θα δώσουν το έναυσμα για οργάνωση ,  από τα σχολεία τους ,  εκπαιδευτικών επισκέψεων , μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων  ή σχετικών μαθημάτων ,  ώστε να προσεγγίσουν τη γνώση βιωματικά.
Το κόστος οργάνωσης και υλοποίησης της ημερίδας  αναλαμβάνει ο Δήμος Μακρακώμης και το Μουσείο Δικάστρου .
Στους εκπαιδευτικούς που θα λάβουν μέρος ,  θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τους υπεύθυνους των γραφείων  σχολικών δραστηριοτήτων .
Προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς, και τους  φορείς εκπαίδευσης και τοπικής  αυτοδιοίκησης που καλούμε , να μας τιμήσουν με την παρουσία τους .

Για το Δ.Σ. του Μουσείου
ο πρόεδρος

Χρήστος Ε. Γκιόλας






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη