Λαμία - Κέρκυρα 1-1

Στο Δημοτικό Στάδιο της Λαμίας, η τοπική ομάδα φιλοξενούσε την Κέρκυρα σε αγώνα που άνοιγε την αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ, η οποία ήταν αφιερωμένη σε ανθρώπους με αναπηρία.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ένα απρόοπτο για τους γηπεδούχους το οποίο και «πλήρωσαν» με γκολ. Ο αρχηγός της Λαμίας Αναστασιάδης τραυματίστηκε στον μηρό και αποχώρησε, ωστόσο μέχρι να αντικατασταθεί η Κέρκυρα είχε πάρει κεφάλι στο σκορ.
Σε μία φάση διαρκείας στο 6ο λεπτό, ο Παμλίδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο αλλά το πλασέ του απομάκρυνε ο Έλληνας κίπερ, στην συνέχεια της επίθεσης των Φαιάκων όμως η «γλυκιά» σέντρα του Σοϊλέδη με το δεξί αξιοποιήθηκε από τον Παμλίδη που με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.
Φυσικά ρόλο στο γκολ έπαιξε και η ανισορροπία που υπήρχε λόγω της απουσίας του Αναστασιάδης μιας και το κενό στην άμυνα των γηπεδούχων ήταν μεγάλο.
«Πάνω-κάτω» η μπάλα, δοκάρι για τους γηπεδούχους
Το γρήγορο προβάδισμα της Κέρκυρας συνέβαλε στο να αποκτήσει το παιχνίδι ρυθμό, από την στιγμή που οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν για να ισοφαρίσουν. Μάλιστα, έφτασαν μία ανάσα από το να το πετύχουν όταν στο 12' ο Μπλάζιτς αμαρκάριστος εντός περιοχής σούταρε, αλλά ο Γιαννακόπουλος ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να βρει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του και να φύγει παράλληλα από την γραμμή και να απομακρυνθεί.
Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 15' με τον Επστάιν να σουτάρει στην κίνηση με το δεξί αλλά να μην απειλεί τον Παπαδόπουλο που είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το τέρμα του.
Σταδιακά η επιθετικότητα της Λαμίας εξασθένησε με την Κέρκυρα να προσπαθεί να απειλήσει μέσω στημένων φάσεων κυρίως, αλλά οι κακές εκτελέσεις δεν δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για κάποια αξιόλογη ευκαιρία με εξαίρεση μία επικίνδυνη κεφαλιά του Μπαλάφα στο 27' που κατέληξε κόρνερ.
Για τους γηπεδούχους η έλλειψη καθαρόαιμου στράικερ δυσκόλευε το έργο τους όσον αφορά την παρουσία παίκτη εντός περιοχής με μόνη πηγή απειλής τον Πίτι μέσα από μακρινά σουτ.
«Φωτιά» στις καθυστερήσεις, με πέναλτι και αποβολές
Το πρώτο ημίχρονο έβαινε προς την ολοκλήρωσή του και η Κέρκυρα διατηρούσε το προβάδισμά της, όταν στο 45' το σκορ και οι αριθμητικές ισορροπίες του παιχνιδιού διαφοροποιήθηκαν. Μετά από προσπάθεια του Πίτι ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε παράβαση-χέρι του Σοϊλέδη, αποβάλλοντας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αριστερό μπακ των Φαιάκων.
Η εκτέλεση από τον Ισπανό άσο ήταν εύστοχη και το 1-1 γεγονός. Στην αμέσως επόμενη φάση η Κέρκυρα έμεινε με 9 παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Μπαλάφας για μαρκάρισμα στον Πίτι από πίσω, με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται στην ισοπαλία.
Επιθετικός μονόλογος χωρίς αποτέλεσμα για την Λαμία
Στο δεύτερο μέρος η Λαμία από νωρίς θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να σκοράρει, απειλώντας με τους Βασιλαντωνόπουλο (49') και Ακόστα (55').
Οι «νεοφώτιστοι» πλησίασαν στο γκολ στο 59' με τον Βάντερσον να κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας και με άμεσο βολέ να απειλεί τον Γιαννακόπουλο χωρίς να βρίσκει τελικά εστία.
Η Κέρκυρα μαχόταν να διατηρήσει το 1-1, έχοντας μάλιστα και μία καλή στιγμή στο 62' με γυριστή κεφαλιά του Παμλίδη, με τους παίκτες του Βοσνιάδη να ξεμυτίζουν μετά από την συνεχή πολιορκία της Λαμίας.

Στο 69' είχαμε νέα σπουδαία ευκαιρία για τους Φθιώτες αλλά η κεφαλιά του Πίτι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι, άουτ κατέληξε και το δυνατό σουτ του Βάντερσον στο 73' ενώ σπουδαία επέμβαση είχαμε από τον Γιαννακόπουλο στο 76' σε προσπάθεια του Πίτι.
Το άγχος είχε κυριεύσει τους γηπεδούχους που δεν έβρισκαν χώρους την ώρα που ο Γιαννακόπουλος στο 88' δήλωσε και πάλι παρών σε σουτ του Πίτι, ενώ η τελευταία ευκαιρία του ματς στο 91' με τον Ντακόλ δεν χάρισε το πολυπόθητο γκολ στους γηπεδούχους.
Με το σφύριγμα της λήξης το 1-1 ήταν το τελικό σκορ, με την Κέρκυρα να παίρνει έναν ηρωικό βαθμό και την Λαμία να χάνει μία τεράστια ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο παραμονής.
Οι ενδεκάδες:
Λαμία (Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης (7' Κουκόλης, 51' Τσούκαλος), Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (65' Ντακόλ), Πίτι, Βάντερσον
Κέρκυρα (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σοϊλέδης, Γκομές, Παμλίδης, Κόντος (46' Αρτυματάς), Σιόντης, Ιωάννου, Μπαλάφας, Επστάιν (75' Νούνες), Ντιόγκο (55' Σπίνουλας), Γρομητσάρης
Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Κουντουρέλης (Αθηνών)
4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Το ταμείο του αγώνα
Η Κέκρυρα μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε νωρίς εκμεταλλευόμενη την απουσία του Αναστασιάδη. Η ισοφάριση με το πέναλτι και οι δύο αποβολές έδωσαν στην Λαμία τον πλήρη έλεγχο και κατοχή που προσέγγιζε το 90%, όμως οι παίκτες του Βοσνιάδη υπερέβαλαν εαυτό και πήραν ένα σπουδαίο βαθμό που τους ανεβάζει στους 11. Η Λαμία έχει 13 πόντους.
Αυτοί που έκριναν το ματς
Ο Γιαννακόπουλος ήταν εξαιρετικός για την Κέρκυρα με σπουδαίες επεμβάσεις και άριστη καθοδήγηση της άμυνάς του. Καλό ματς και από τον σκόρερ Παμλίδη που έτρεξε πολύ. Για την Λαμία ο Πίτι ήταν κορυφαίος, κέρδισε τις αποβολές, σκόραρε, απείλησε και για δεύτερο τέρμα.
Ο χειρότερος του αγώνα
Ο Μπαλάφας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, σε μία κίνηση που θα μπορούσε να την αποφύγει. Χωρίς ουσία σε πολλές ενέργειές του ο Βάντερσον, περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν ο Τεννές.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Πολλή δουλειά είχε ο διαιτητής Κατσικογιάννης. Στην φάση του πέναλτι, η μπάλα μοιάζει να βρίσκει στο χέρι του Σοϊλέδη σε μία πολύ δύσκολη περίπτωση. Εφόσον έκρινε ότι υπάρχει παράβαση, ορθώς δίνει και κίτρινη κάρτα. Σωστή η αποβολή του Μπαλάφα για επικίνδυνο παίξιμο από πίσω.
 http://www.sdna.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη