Αιτήσεις έως 4 Δεκεμβρίου για άδειες διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Αιτήσεις έως 4 Δεκεμβρίου για άδειες διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους ότι υπό προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα έκδοσης «Άδειας Διατήρησης» και συνέχισης της λειτουργίας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός ορίων κατοικημένων περιοχών ή πλησίον αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4056/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της ΚΥΑ 940/81279 (ΦΕΚ 2741/Β') και της σχετικής εγκυκλίου με ΑΔΑ: ΩΞΘ54653ΠΓ-ΞΤΜ.
Βασική προϋπόθεση αποτελεί οι εν λόγω κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις να ήταν εγκατεστημένες και να λειτουργούσαν (διέθεταν ζωικό κεφάλαιο) κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012. Η ύπαρξη και η διατήρηση του ζωικού κεφαλαίου στο συγκεκριμένο γήπεδο θα πρέπει να τεκμηριώνεται.
Η καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στη διαδικασία έκδοσης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι η 04-12-2017.
Επισημαίνεται ότι για τη διευκόλυνση της έγκαιρης υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν, μέχρι την 4/12/2017, κατ’ ελάχιστον αίτηση στην οποία θα δηλώνουν την επιθυμία ένταξής τους στη διαδικασία και εν συνεχεία, ακόμη και μετά τις 4/12/2017 τα δικαιολογητικά για την έκδοση προσωρινής άδειας διατήρησης.
Η συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία δεν αφορά λοιπές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή πρόκειται να εγκατασταθούν εκτός ορίων κατοικημένων περιοχών και τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις κατά τις διατάξεις του Ν. 4056/2012.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη