Τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν έχει η κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα

Το «ναι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κοινωνικό μέρισμα είχε εξσφαλίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προτού προχωρήσει στο διάγγελμα της Δευτέρας για τη χορήγηση του βοηθήματος, όπως υπογράμμισε εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμό στέλεχος της Επιτροπής, το κοινωνικό μέρισμα δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελλάδας. Οι συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, ανέφερε, περιλαμβάνουν προτάσεις για τη χρήση μέρους του προβλεπόμενου πλεονάσματος για τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού «μαξιλαριού» ασφαλείας αλλά και για «στοχοθετημένες δράσεις που είναι πλήρως σύμφωνες με τις δεσμεύσεις του μνημονίου».
«Η χθεσινή ανακοίνωση φαίνεται να ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με τις εν λόγω συζητήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι οι «λεπτομέρειες» θα πρέπει τώρα να αναλυθούν πλήρως και να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της επόμενης αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, στα τέλη του μήνα.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη