Έκθεση Ζωγραφικής «Μύθοι δημιουργίας της Κίνας» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Έκθεση Ζωγραφικής «Μύθοι δημιουργίας της Κίνας»
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΑΓΚΑΗΣ
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (στον Ταύρο)
από 23 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου 2017
Μεγάλη έκθεση με σημαντικές σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες από την Σαγκάη (Κίνα) φιλοξενούνται από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (στον Ταύρο) από 23 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου 2017.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 19.30. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία από την καλλιτεχνική κοινότητα της Σαγκάης που αποτελείται από τον κ. Xia Lei, Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εκθέσεων της Ένωσης Καλλιτεχνών Σαγκάης, την κα. Liu Yina, Γενική Γραμματέα της Ένωσης Λαογραφικής Λογοτεχνίας και Τέχνης, τον κ. Wei Peng, Στέλεχος του Τμήματος Κοινωνικών Καλλιτεχνικών Υπηρεσιών της Ομοσπονδίας Γραμμάτων και Τεχνών Σαγκάης και την κα. Tao Lan, Διευθύντρια Γραφείου του Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνών Σαγκάης.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσει με τις ενώσεις καλλιτεχνών από άλλες χώρες με στόχο την πολιτιστική συνεργασία και τη γνωριμία των Ελλήνων καλλιτεχνών με την τέχνη άλλων χωρών, έχει συνάψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ένωση Καλλιτεχνών Σαγκάης (Κίνα) και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο σημαντικές εκθέσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα στην Σαγκάη (μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ), ενώ το 2014 φιλοξενήσαμε στη χώρα μας, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, μεγάλη έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών από την Σαγκάη. Με αυτή τη δεύτερη παρουσίαση καλλιτεχνικών έργων από την Σαγκάη, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλλιτέχνες που έχουν πίσω τους μεγάλη πολιτιστική παράδοση και έρχονται σε επικοινωνία με τη διεθνή τέχνη με σύγχρονους τρόπους και μέσα.

Από την πλευρά της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Σαγκάης, προκειμένου να οργανωθεί η έκθεση «Δημιουργία του Κόσμου – Λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα για τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας», εξετάστηκαν πολλές καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν την προέλευση του Κινεζικού πολιτισμού. Έτσι λοιπόν, επιλέχτηκαν έργα που παρουσιάζουν συναρπαστικές ιστορίες ηρώων «της εποχής του χάους» (περίοδος των Έξι Δυναστειών από τον 3ο έως τον 6ο αιώνα μ.Χ.). Ο επισκέπτης θα θαυμάσει τα αθάνατα πνεύματα και την ικμάδα των μυθικών προγόνων του κινέζικου πολιτισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιφανείς κινέζοι καλλιτέχνες από όλη την Κίνα, που ασχολούνται αποκλειστικά με κόμικ (με την έννοια που δίνουν στον όρο οι Κινέζοι, και δεν είναι το κόμικ όπως το αντιλαμβάνεται η Ευρώπη, αλλά έργα ζωγραφικής). Θα παρουσιαστούν 60 σημαντικά έργα με θέμα τους Μύθους δημιουργίας της Κίνας.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα –Κυριακή  18.00- 22.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 210 3300016, εσωτ. 107
 
Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Εύα Μελά                                                                         Κατερίνα Χατζή

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη