Χαιρετισμός και στήριξη της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα στον αγώνα των πολιτών του δήμου Καρύστου

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017
Ο περιφερειακός συνδυασμός Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα που στηρίζεται από δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ανεξάρτητους αγωνιστές, το ΕΕΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο περιφερειακός της σύμβουλος Γιάννης Γιανναράκης, χαιρετίζουν και στηρίζουν τον αγώνα των πολιτών του δήμου Καρύστου ενάντια στην καταστροφή που θα επέλθει από την ανεξέλεγκτη και με αποικιοκρατικούς όρους εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στην γη της νότιας Καρυστίας.
Οι Βιομηχανικές ΑΠΕ παρουσιάζονται με το προσωπείο της ήπιας και φτηνής παραγωγής ενέργειας, ενώ η πραγματική συνεισφορά τους στο ενεργειακό  πρόβλημα είναι μηδαμινή  και η  καταστροφή  που φέρνουν όπου εγκατασταθούν μη αναστρέψιμη. Εκατοντάδες κυβικά μπετόν για τις βάσεις, πλατείες πολλών τετραγωνικών για κάθε μια ανεμογεννήτρια, αλλά και συνοδά έργα όπως διανοίξεις δρόμων που δεν εξυπηρετούν κάποια άλλη λειτουργία, εκβραχισμοί , χιλιάδες κυβικά μπάζων, κίνδυνοι κατολισθήσεων, υποσταθμοί ρεύματος, επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα της περιοχής είναι μερικές από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Παρ’ όλες τις παραπάνω επιπτώσεις, οι ανεμογεννήτριες πρακτικά δεν μειώνουν ουσιαστικά την εξάρτηση της χώρας από τις παραδοσιακές «βρώμικες» πηγές ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα το ρεύμα που παράγουν υποχρεούται να το αγοράζει η ΔΕΗ πληρώνοντάς το χρυσό, ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιεί ή όχι.
Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω της φτωχοποίησης τους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
Οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις  (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ) μαζί με την δήθεν αριστερή και εξίσου μνημονιακή ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ έχουν συνυπογράψει νόμους διευκόλυνσης των αρπακτικών του μεγάλου κεφαλαίου έτσι ώστε να εμπορευματοποιήσουν και καταστρέψουν με το πέρασμά τους ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην φύση στον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Οι υποτακτικοί των καπιταλιστικών πολιτικών της ΕΕ αφού ξεθεμελίωσαν τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία και ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και τη φύση.
Μόνο με την ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος μπορεί να ακυρωθεί η καταστροφή των βουνοκορφών της Νότιας Καρυστίας, που έχει δρομολογηθεί από τους δήθεν «πράσινους» επενδυτές με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού προσωπικού των μνημονιακών κυβερνήσεων-υπαλλήλων της ΕΕ.
Η ανατροπή των μνημονίων και η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση είναι η δική μας πρόταση. Για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να ρυθμίσουμε την ζωή μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας και όχι σύμφωνα με το κέρδος των πολυεθνικών.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε κινηματική προσπάθεια υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος, σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων μιας περιοχής, σε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή της ρύπανσης μιας περιοχής από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Στα πλαίσια της παραπάνω λογικής, θα υποστηρίξουμε με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε το κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου: Με δελτία τύπου και ενημέρωση στη Χαλκίδα και στις άλλες πόλεις που παρεμβαίνουμε (Λαμία, Θήβα, Λειβαδιά, Ιτέα), με καλέσματα αγώνα για το ζήτημα αυτό, καθώς και με την παρουσία μας και στάση μας στο περιφερειακό συμβούλιο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη