«Ο άγιος των θαυμάτων», του Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Ο άγιος των θαυμάτων
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Η αγιότητα δεν έχει ορισμένες εποχές, αφού ο Χριστός είναι «χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας». Απορρέει από το Χριστό και εκδηλώνεται με θαύματα για να πιστεύσουν οι δύσπιστοι, να επιβραβευθεί η θερμή πίστη των χριστιανών, να πιστοποιηθεί η αγιότητα των αγίων και να τους αντιδοξάσει στη στρατευομένη Εκκλησία, «τους δοξάζοντές με αντιδοξάσω».
Ο Επίσκοπος Νεκτάριος αναδεικνύεται «ο καλός ποιμήν» της λογικής ποίμνης του Κυρίου, διδάσκαλος του Ευαγγελίου, πατέρας και προστάτης των χριστιανών. Χιλιάδες πιστών προσέρχονται για να αποθέσουν τα προβλήματά τους και να προσφέρουν το δάκρυ της ευγνωμοσύνης τους για το θαύμα που τους έκανε ο Άγιος.
Ιδού γιατί γέμισε η Ελλάδα ναούς αφιερωμένους στον Άγιο Νεκτάριο και τιμάται ιδιαίτερα από τους Έλληνες.
Ο Άγιος Νεκτάριος ως άνθρωπος είχε τη θέληση και τη δύναμη να αντιδρά στο κακό και τηρούσε με βαθύ σεβασμό τις εντολές του Θεού. Είναι ο σύγχρονος άγιος που πονεί την Ελλάδα, τον Έλληνα, τον άνθρωπο, το χριστιανό.
Είναι ο νεοέλληνας άγιος, που προσδοκά τη μετάνοιά μας για να καθαρίσουν οι ουρανοί, να βρούμε το φως της αλήθειας, να αναβαθμίσουμε τις αξίες και τους ιερούς θεσμούς της ζωής μας.
Είχε την ευκαιρία ως ιεροκήρυκας στην πόλη μας να σπείρει το λόγο του Θεού, να ακτινοβολήσει με τη ζωή του, να ενθαρρύνει και να καθοδηγήσει με τις νουθεσίες του και να εργασθεί για τη δόξα του Θεού.
Ο Άγιος Νεκτάριος για το πλήθος των θαυμάτων του θεωρείται σήμερα ο λαοφιλέστερος Άγιος της Ορθοδοξίας μας. Άγιος Νεκτάριος, ο άγιος των φτωχών, της ξενιτιάς, της ελπίδας, των παιδιών, της υπομονής, της αρρώστιας, της αρετής, ο Άγιος των Ελλήνων.
kostasmitsios@yahoo.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη