Πανηγύρισε το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.

            Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

            Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε χορός ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Καθηγητού μουσικής της Σχολής κ. Χαραλάμπους  Παπαδοπούλου.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την ευαγγελική περικοπή του πλουσίου άρχοντος ωμίλησε περί της αιωνίου ζωής και χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Η αιώνιος ζωή αγαπητοί μου αδελφοί είναι η επιδίωξη και ο πόθος κάθε χριστιανού. Αυτή την επιθυμία είχε και ο πλούσιος άρχων της σημερινής ευαγγελικής περικοπής. Ενώ τηρούσε τις εντολές του Θεού του έλλειπε κάτι το βασικό, η ελεημοσύνη. Η αγάπη δηλαδή και η προσφορά στο συνάνθρωπο.

            Η αιώνιος ζωή κερδίζεται με την πίστη, τα καλά μας έργα και την χάρη που μας δίδει ο Θεός. Δεν αρκεί να εφαρμόζουμε μόνο τις εντολές του Θεού αλλά θα πρέπει να προσφέρουμε και αγάπη στο συνάνθρωπο.

            Πολλοί άνθρωποι φτάνουν σε μια απόφαση και την τελευταία στιγμή κάνουν πίσω. Μένουν προσκολλημένοι στα πλούτη και στις υλικές τους απολαύσεις.

            Το ερώτημα που τίθεται είναι: «καὶ τίς δύναται σωθῆναι;» και μας απαντά ο Χριστός: «τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν».

 Να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, διότι μόνο αυτό μπορεί να μας σώσει.

            Αυτό έκαναν και οι προστάτες άγιοι του παρεκκλησίου της Εκκλησιαστικής μας Σχολής, αγία Αικατερίνα και άγιος Στυλιανός και αυτό μας διδάσκουν να ζητούμε το έλεος και την βοήθεια του Θεού και ο  Θεός θα μας σώσει.

            Μακάρι αδελφοί μου οι άγιοι να γίνουν μεσίτες στο Θεό για την σωτηρία μας και ακόμη να μας οπλίζουν με δύναμη για να δίδουμε την ομολογία της πίστεως μας σ’ αυτή την υλόφρονα, ταραγμένη και παράφρονα εποχή που ζούμε».

 Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ιδιαιτέρως στον Διευθυντή της Σχολής, τους καθηγητές και τους μαθητές να έχουν πλουσία την ευλογία του αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ των κτητόρων, εφόρων, διδασκάλων, μαθητών και υπαλλήλων της Σχολής και εν συνεχεία  προσφέρθηκε κέρασμα προς  όλους στην τραπεζαρία της Σχολής.

Στην ιερά πανήγυρη παρέστησαν μεταξύ των πολλών προσκυνητών, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Στυλιανός Καραγιάννης,  ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, οι καθηγητές και οι μαθητές της Σχολής.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου








 





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη