Τσιρώνης: «Απελευθέρωση ψυχοτρόπων ουσιών για ασθενείς»

Στις 30 Ιουνίου του 2017 τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης με κοινή απόφασή τους αντιμετώπισαν το θέμα της πρόσβασης του Έλληνα ασθενούς στα φάρμακα που εμπεριέχουν συστατικά κάνναβης. Συγκεκριμένα, νομιμοποίησαν την κυκλοφορία σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης και τη χορήγησή τους σε ασθενείς.

Ουσιαστικά, λοιπόν, άνοιξε και ο δρόμος για την κυκλοφορία της κάνναβης ως φαρμάκου στη χώρα μας. Μόλις έναν χρόνο πριν, την 5η Μαΐου του 2016, κατατέθηκαν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό 43.250 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από πολίτες που επιθυμούν την αποποινικοποίηση της κάνναβης για φαρμακευτική χρήση.


Η πρόσφατη δημόσια συζήτηση για τη φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από πολιτικούς, φορείς και επιστήμονες, ανέδειξαν τις χρόνιες προκαταλήψεις που διατηρούνται για τη χρήση αυτού του φυτού, το οποίο, όπως αποδεικνύεται, έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.

Παράλληλα, ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι η παραπληροφόρηση των πολιτών, με πολλούς να υποστηρίζουν πως «έρχεται η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ουσιών» κι άλλους να διατείνονται πως «τα ναρκωτικά θα περάσουν σε βιομήχανους».

Είναι προφανές πως η σύγχυση αυτή δημιουργήθηκε διότι, όπως φαίνεται, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού έχει ταυτίσει τη φαρμακευτική κάνναβη με την παραβατικότητα και το περιθώριο. 

Κι όλα αυτά μέχρι που ο υπουργός Υγείας απάντησε από το βήμα της Βουλής σε σχετική ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν για το πότε αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για να καταστεί εφικτή η νόμιμη ιατρική χρήση της κάνναβης στη χώρα μας. Διά στόματος του υπουργού ακούστηκε ότι «ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει».

Δείτε περισσότερα...

http://www.zougla.gr/greece/article/tsironis-afstiri-nomimopisi-ton-psixotropon-ousion

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη