Κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια

Λαχταριστά, πεντανόστιμα, κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια, για ένα υπέροχο, χορταστικό πιάτο αγαπημένο σε όλους.

Υλικά 


για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 
  • 250 γρ. ψωμί 2 ημερών μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 μεγάλα, ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα του)
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 1 κοφτό κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα


  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι πιπέρι
για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο. 5
  • αλάτι χοντρό
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο για το βουτύρωμα μακαρονιών
  • ρεγκάτο τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά. Τα πλάθετε σε μικρά, στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε, τινάζετε το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζετε, απ” όλες τις πλευρές σε μπόλικο ζεστό σπορέλαιο ή ελαιόλαδο. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε και το σκόρδο (προαιρετικά) και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ ακόμα. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το ξίδι, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σάλτσα.
Προσθέτετε μέσα στη σάλτσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια, τα αφήνετε να πάρετε 1-2 βράσεις και σβήνετε τη φωτιά.
Για τα μακαρόνια: Εν τω μεταξύ, μέχρι να γίνει η σάλτσα, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε.
Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος, ρίχνετε λίγο τριμμένο ρεγκάτο και από πάνω απλώνετε τα μισά μακαρόνια. Πασπαλίζετε πάλι με ρεγκάτο και από πάνω στρώνετε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Ρίχνετε από πάνω τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένο τυρί.
sintayes.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη