Μ-Λ ΚΚΕ Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για τη Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου
Συμμετέχουμε μαζικά στη γενική πανελλαδική απεργία
Κόντρα στα νέα αντεργατικά μέτρα και τον ληστρικό προϋπολογισμό!
Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αναμένεται να ψηφιστεί στις 22 Δεκεμβρίου, αποτελεί χτύπημα στο ήδη τσακισμένο λαϊκό εισόδημα, με στόχο να ανταποκριθεί η χώρα στις απαιτήσεις των δανειστών για τη δημιουργία ενός ακόμα αιματοβαμμένου πλεονάσματος. Από τη μία πετάνε τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος και από την άλλη προετοιμάζουν τη νέα οικονομική λεηλασία των εργαζομένων του λαού και του τόπου. φορτώνουν στις πλάτες μας νέους φόρους 951 εκατομμυρίων ευρώ, αφαιρούν από την ασφάλιση την υγεία και τη παιδεία 700 εκατομμύρια ευρώ, προχωράνε σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 2,736 δισ. ευρώ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,82% του ΑΕΠ στο οποίο στοχεύουν δανειστές, κυβέρνηση και ντόπιο κεφάλαιο θα υλοποιηθεί με την οικονομική αφαίμαξη μισθωτών, συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων και το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας
Ταυτόχρονα με τα προαπαιτούμενα μέτρα της 3ης αξιολόγησης προωθούνται το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, η μείωση του αφορολόγητου ένα χρόνο νωρίτερα μειώσεις μισθών κ.α.
Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί παραδίδοντας στα «αρπακτικά» τη λαϊκή κατοικία.
Μας κλέβουν τα πάντα και από την άλλη δημαγωγούν μιλώντας για έξοδο από τα μνημόνια.
Η μνημονιακή πολιτική όχι απλά δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά εντείνεται, για αυτό μπαίνει επιτακτικά στο στόχαστρο το απεργιακό δικαίωμα. Γιατί θέλουν να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους και να τους στερήσουν τη δυνατότητα να διεκδικούν συλλογικά και να αντιστέκονται στις βάρβαρες ληστρικές πολιτικές, τα μνημόνια, την εκμετάλλευση και την εργοδοτική ασυδοσία.
Να μην τους αφήσουμε!
Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ αλλά και ΜΕΤΑ μένει με τα χέρια σταυρωμένα βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στη κυβερνητική πολιτική. Η τακτική της προκήρυξης απεργιών λίγες μέρες πριν από τη ψήφιση είτε ακόμα και την ίδια τη μέρα ψήφισης των μέτρων, χωρίς κλιμάκωση και χωρίς στόχο είναι γνωστή και αποτελεί μία μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης της ίδιας της απεργίας. Δυστυχώς αυτή τη τακτική ευνοούν και το ΠΑΜΕ, του οποίου οι κινήσεις διασπούν τους εργατικούς αγώνες ενώ και οι προτάσεις τους αρκετές φορές έχουν βγάλει από τη δύσκολη θέση την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ,
Στη Φθιώτιδα αυτή η άσχημη κατάσταση εκδηλώνεται πιο έντονα, ως αποτέλεσμα της διάσπασης που έχει επέλθει στο συνδικαλιστικό κίνημα  στο νομό, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο και τη δημιουργία δύο εργατικών κέντρων με κοινή έδρα τη Λαμία, με ευθύνη των συγκεκριμένων παρατάξεων. Διάσπαση που απομαζικοποιεί τους αγώνες και δημιουργεί κάλπικα διλήμματα στους εργαζόμενους, για ποια συγκέντρωση να επιλέξουν.
Αν οι δυνάμεις του υποταγμένου συνδικαλισμού που σήμερα ηγεμονεύουν θέλουν να κρατήσουν την απεργία σε ένα πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας, απαξιώνοντας έτσι τη δύναμη της, εμείς πρέπει να παλέψουμε για το αντίθετο! Η επίμονη απαίτηση δανειστών κυβέρνησης και εργοδοσίας για τη κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος δεν μπορεί παρά να γεννά πίστη και αισιοδοξία για την αστείρευτη δύναμη του μαζικού οργανωμένου συνδικαλιστικού αγώνα και της απεργίας!
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά, σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους άνεργους και συνταξιούχους της χώρας
Για να μην περάσει ο ληστρικός προϋπολογισμός.
Για την υπεράσπιση του απεργιακού δικαιώματος και όλων των συνδικαλιστικών
κατακτήσεων.
Για μόνιμη και σταθερή δουλειά
Για να μην εφαρμοστεί καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων
Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του κρατικού πλούτου.
Για δημόσια δωρεάν υγεία, ασφάλιση, πρόνοια και παιδεία
Για την ανατροπή την ξενόδουλης μνημονιακής πολιτικής.

Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη