6 γνωστά κρυπτονομίσματα εκτός του Bitcoin

Το Bitcoin δεν είναι απλώς ένα trend, είναι μια παρθενογένεση σε κάτι εντελώς νέο και κινοτόμο, τα κρυπτονομίσματα. Η βάση στην οποία χτίστηκε το Bitcoin έγινε το de facto πρότυπο για νέα κρυπτονομίσματα. Τα κρυπτονομίσματα που εμπνέονται από το Bitcoin ονομάζονται συλλογικά altcoins και έχουν προσπαθήσει να παρουσιαστούν ως τροποποιημένες ή βελτιωμένες εκδόσεις του Bitcoin.
 Δεδομένου ότι οι τιμές του Bitcoin αυξάνονται σε νέα υψηλά επίπεδα, εξετάζουμε έξι κρυπτονομίσματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον όλο και περισσότερο.

Πριν προχωρήσετε περισσότερο το διάβασμα για τα κρυτπονομίσματα μπορείτε να διαβάσετε και τα άρθρα:

1.       Πώς αγοράζω Bitcoins Online
2.       Trading κρυπτονομισμάτων

1)    Litecoin (LTC)

Το Litecoin, το οποίο ξεκίνησε το 2011, ήταν ένα από τα πρώτα κρυπτονομίσματα μετά το bitcoin και συχνά αναφέρεται ως το «ασήμι» των κρυπτονομισμάτων. Δημιουργήθηκε από τον Charlie Lee, ένα πτυχιούχο του MIT και πρώην μηχανικό της Google. Το Litecoin βασίζεται σε ένα αποκεντρωμένο παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών και ομοιάζει αρκετά με το Bitcoin, έχοντας επιτύχει ένα ταχύτερο ρυθμό δημιουργίας μπλοκ και κατά συνέπεια προσφέρει ταχύτερη επιβεβαίωση συναλλαγής. Εκτός από τους προγραμματιστές, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εμπόρων που δέχονται το Litecoin.


2)     Ethereum (ETH)

Το Ethereum, που ξεκίνησε το 2015, είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα λογισμικού που επιτρέπει την κατασκευή και λειτουργία έξυπνων συμβολαίων και κατανεμημένων εφαρμογών (ĐApps) χωρίς διακοπή, απάτη, έλεγχο ή παρεμβολές από τρίτους. Δημιουργός του Ethereum είναι ο Vitalik Buterin, καναδός ρωσικής καταγωγής που παλαιότερα δραστηριοποιήθηκε στην κοινότητα του Bitcoin. Οι εφαρμογές στο Ethereum εκτελούνται με κρυπτογραφικό σήμα, τα Ethers. To Ether είναι σαν ένα όχημα που κινείται γύρω από την πλατφόρμα του Ethereum και αναζητείται κυρίως από προγραμματιστές που αναζητούν να αναπτύξουν και να τρέξουν εφαρμογές στο Ethereum. To Ethereum δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον καθώς πίσω από αυτό βρίσκεται μια κοινοπραξία σημαντικών εταιριών, το The Enterprise Ethereum Alliance.


3)     Zcash (ZEC)
Το Zcash, ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα ανοιχτής πηγής που ξεκίνησε στο τέλος του 2016, φαίνεται πολλά υποσχόμενο. "Αν το Bitcoin μοιάζει με το http για τα χρήματα, το Zcash είναι https," είναι ο τρόπος με τον οποίο το Zcash ορίζει τον εαυτό του. Το Zcash προσφέρει προστασία της ιδιωτικής ζωής και επιλεκτική διαφάνεια των συναλλαγών. Έτσι, όπως το https παρέχει πρόσθετη ασφάλεια στο σερφάρισμα στο διαδίκτυο, το Zcash ισχυρίζεται ότι παρέχει πρόσθετη ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

4)    Dash (DASH)


To Dash (αρχικά γνωστό ως Darkcoin) είναι μια πιο μυστική έκδοση του Bitcoin. Το Dash προσφέρει περισσότερη ανωνυμία, καθώς λειτουργεί σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο mastercode που δεν αφήνει ίχνη στις συναλλαγές έτσι αυτές δεν μπορούν να προσδιοριστούν από τρίτους. Τον Μάρτιο του 2015, το «Darkcoin» μετονομάστηκε σε Dash και σήμερα αποτελεί ένα κρυπτονόμισμα με λαμπρό μέλλον.

5)    Ripple (XRP)

Το Ripple είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο διακανονισμού σε πραγματικό χρόνο που προσφέρει άμεσες, ασφαλείς και χαμηλού κόστους διεθνείς πληρωμές. Ripple "δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να διακανονίζουν διασυνοριακές πληρωμές σε πραγματικό χρόνο, με διαφάνεια και με χαμηλότερο κόστος". Το 2012, το νόμισμα Ripple έχει κεφαλαιοποίηση 1,26 δισ. Δολαρίων. Δεδομένου ότι η παραγωγή του Ripple δεν απαιτεί εξόρυξη (αντίθετα από την παραγωγή του Bitcoin που απαιτεί το bitcoin mining), μειώνει τη χρήση της υπολογιστικής ισχύος και ελαχιστοποιεί την καθυστέρηση του δικτύου.

6)    Monero (XMR)

Το Monero είναι ένα ασφαλές, ιδιωτικό κρυπτονόμισμα που δίνει έμφαση στην προστασία της ταυτότητας του συναλλασσόμενου (extra ανωνυμία). Αυτό το κρυπτονόμισμα ανοιχτού κώδικα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 και πρόσφατα έπιασε την τιμή των 240$. Το Μοnero έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι λόγω της extra ανωνυμίας που προσφέρει αποτελεί μέσω συναλλαγής εγκληματιών για ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και λοιπές εγκληματικές δραστηριότητες. Αν το Bitcoin είναι το internet το Monero είναι το Darknet.


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη