Η ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ σχετικά με την πρόσφατη λήψη διοικητικών μέτρων από μέρους του Υπ.Παιδείας εναντίον του Διευθυντή του ΣΔΕ Λαμίας


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                              Λαμία   12 – 12 - 2017
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                    
Πλατεία Διάκου 1  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                                                                     
Ιστολόγιο:  http://elmefth.blogspot.gr                                
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com                          


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την πρόσφατη  λήψη διοικητικών μέτρων από μέρους του Υπουργείου Παιδείας εναντίον του Διευθυντή του ΣΔΕ Λαμίας, με διακοπή της απόσπασής του ως  Διευθυντή στο ΣΔΕ.
Ο συνάδελφος βάλλεται με κατηγορίες αόριστες και ανυπόστατες οι οποίες  δεν εδράζονται σε καμία από τις αρμοδιότητες του διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ούτε  βασίζονται σε διατάξεις του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου και του πειθαρχικού δικαίου που απορρέουν από την ευθύνη λειτουργίας του. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος διώκεται και εγκαλείται αναιτιολόγητα και αβάσιμα ότι δίχως να επιδεικνύει διάθεση συνεργασίας αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε οδηγίες και δεν εκτέλεσε υπηρεσιακές εντολές που αφορούν στη μεταστέγαση του ΣΔΕ Λαμίας.
Όμως, θα πρέπει να τονιστεί και να διασαφηνιστεί προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ίδιος ούτε αρμόδιος για τη μεταστέγαση και τη μεταφορά του σχολείου είναι ούτε  αρμόδιος για την έγκριση δαπανών και την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τις παραπάνω ενέργειες υπήρξε. Άλλες υπηρεσίες είναι υπεύθυνες για να κρίνουν τα κτίρια από πλευράς καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη στέγαση σχολείων, άλλες υπηρεσίες εκτελούν τον προϋπολογισμό και έχουν την ευθύνη της διάθεσης πιστώσεων, άλλες υπηρεσίες υλοποιούν ή όχι διαγωνισμό για την συνολική μεταφορά και πολύ δε περισσότερο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες είναι εκείνες οι οποίες αποφασίζουν την μετεγκατάσταση εργαστηρίων με ό,τι αυτό προβλέπεται. Συνεπώς, ουδέποτε αρνήθηκε ο συνάδελφος να εκτελέσει εντολή η οποία αφορούσε την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΣΔΕ Λαμίας και η οποία αρμοδίως και σαφώς απευθύνθηκε σε αυτόν.
Εν κατακλείδι,  δεν υπάρχει κατηγορία και τεκμηρίωση, δεν υπάρχει πειθαρχικό αδίκημα, δεν υπάρχει επίκληση σχετικής διάταξης νόμου  για τον κανονισμό λειτουργίας του υπουργικών αποφάσεων που οδήγησε στην διακοπή της απόσπασής του ως Δ/ντή στο ΣΔΕ Λαμίας.  Εννοείται ότι δεν υπήρξε σχετική εισήγηση αρμοδίου υπηρεσιακού οργάνου ούτε βεβαίως καταδίκη, αργία ή συνταξιοδότηση.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Δημήτριος Προύσαλης                                                                  Γεώργιος Ζαχος


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη