Γιάννης Σαρακιώτης: «Μετεξεταστέα η Νέα Δημοκρατία στην αριθμητική»

Γιάννης Σαρακιώτης: «Μετεξεταστέα η Νέα Δημοκρατία στην αριθμητική»
Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά συμμετείχε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Όπως ήταν φυσικό, λόγω και της εξελισσόμενης συζήτησης στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα θέματα της οικονομίας χωρίς να λείψουν και οι αναφορές στο σχέδιο νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος της σαρία στη Θράκη.
Αρχικά, ο Βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει ρύθμιση όσον αφορά τις 120 δόσεις:
Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η σημερινή κυβέρνηση έφερε πριν από 2 χρόνια τις 100 δόσεις, ενώ ψήφισε το καλοκαίρι νομοσχέδιο, με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να ρυθμίσουν οφειλές. Από την ενημέρωση που έχω, ο Δήμος Λαμίας – επί παραδείγματι – έχει εισπράξει πάνω από 1 εκ. ευρώ. Με το συγκεκριμένο νόμο απαλείφθηκαν προσαυξήσεις, ανακλήθηκαν ποινές και μπορούν οι ιδιώτες πλέον να ρυθμίζουν οφειλές προς τους δήμους, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ποινές και οι προσαυξήσεις είχαν φτάσει να ξεπερνούν το ίδιο το οφειλόμενο ποσό.
Αντικρούοντας την κριτική περί των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, όπως οι δικηγόροι ή οι αγρότες, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:
«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητούσαν επί χρόνια τη σύνδεση του εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές. Το συγκεκριμένο αίτημα ικανοποιήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση με αποτέλεσμα πάνω από το 80% των ασφαλισμένων να καταβάλλει λιγότερες εισφορές».
            Ο κ. Σαρακιώτης, αφού αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν ακόμη στην καθημερινότητα των πολιτών, υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Απτά δείγματα της βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο η διανομή του μερίσματος ύψους 1,4 δις ευρώ, όσο και η αύξηση του προϋπολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων από τα 650 στα 910 εκατ.. Αν για τη Νέα Δημοκρατία τα 910 είναι λιγότερα από τα 650, ίσως πρέπει να μάθουμε αριθμητική πάλι».
            Τέλος σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου για την αλλαγή του αναχρονιστικού καθεστώτος σχετικά με τη σαρία στη Θράκη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:
«Έως σήμερα είχαμε το μοναδικό καθεστώς για ευρωπαϊκό κράτος να ισχύει η σαρία σε περιφέρειά του. Πλέον, εισήχθη νομοσχέδιο, βάσει του οποίου οι μουσουλμάνοι της Θράκης θα μπορούν να απευθύνονται στα ελληνικά δικαστήρια και χαίρομαι, που η εν λόγω πρωτοβουλία έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη