Ανακοίνωση και κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ,ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ...

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 , ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονείται από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Ε.Κορκονέα. Οι πρώτες αντιδράσεις ,από τη νεολαία κυρίως, είχαν αντικατασταλτικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, όμως, όλο αυτό το πλήθος που βγήκε στους δρόμους όλης της χώρας, εξέφρασε με όλους τους τρόπους την αντίσταση του στην καθημερινή ''δολοφονία'' που το ίδιο βιώνει αλλά και την αμφισβήτησή του στο πολιτικό σύστημα.
Σήμερα, 9 χρόνια μετά, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Εργασιακές συνθήκες γαλέρας, μεγάλη αύξηση της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας, μετανάστευση της νέας γενιάς, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα παντού, μειωμένη δημοκρατία, πλειστηριασμοί της λαικής κατοικίας με τα ΜΑΤ στα ειρηνοδικεία, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο ή ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οικολογικά εγκλήματα που γίνονται στο όνομα της ''ανάπτυξης'' με θύμα τον άνθρωπο, όπως στη Μάνδρα.

...ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Η φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη υπάρχει ακόμα. Με αυτή τη φλόγα, με το λαό και τη νεολαία, συνεχίζουμε. Για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ,της κυβέρνησης ,της ΕΕ και του ΔΝΤ που γεννά πολέμους και δολοφονίες εργατών, νεολαίων και προσφύγων. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Οι διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου δεν είναι ούτε ρουτίνα ούτε μνημόσυνο. Είναι κρίκος στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού,λαικού και νεολαιίστικου κινήματος . Για δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας. Για παιδεία ενάντια στην κατάρτιση της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση. Για ελευθερία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης και του ολοκληρωτισμού, την ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ,ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚΕΜΒΡIΟΥ ,ΣΤΙΣ 6:30μ.μ.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη