Λαμία - Ξάνθη 0-1

Χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεχία στο 34ο λεπτό η Ξάνθη «πέρασε» από την έδρα της Λαμίας, ξεκινώντας με το δεξί το 2018 και ανεβαίνοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνεχίζει να μην... αισθάνεται άνετα η Λαμία.

Τους χώριζαν, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μόλις 2 βαθμοί διαφορά, επομένως το τρίποντο έμοιαζε επιβεβλημένο και για τους δύο- η μεν Λαμία για ν' απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού και ν' αρχίσει να αισθάνεται λίγο καλύτερα, η δε Ξάνθη για τον ίδιο λόγο, αλλά και για να πλησιάσει το «παράθυρο» που οδηγεί στην Ευρώπη.
 Ως εκ τούτου, το παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας ήταν εξαρχής σκληρό και δεν έθελγε, ακριβώς, με την ποιότητά του. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 25΄ με τον Τσούκαλο να σουτάρει εντός περιοχής και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ωστόσο, παρά την (ελαφρά) υπεροχή της Λαμίας στο πρώτο ημίωρο, ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που άνοιξαν το σκορ.  
Η Ξάνθη κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Μεχία ανέλαβε την εκτέλεση και με σουτάρα στο «Γ» του Μελίσσα έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο του στο φετινό πρωτάθλημα.  
Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Τεννέ επιχείρησε να φέρει το ματς στα ίσια και σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία στο 41΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι ο Όμο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.  
Στο δεύτερο 45λεπτο η Λαμία μπήκε εκ νέου με διάθεση να πιέσει, είχε την κατοχή, όμως πέραν της- μη «γενόμενης», εν τέλει, λόγω οφσάιντ- φάσης του 71ου λεπτού με την κεφαλιά του Πίτι που έβγαλε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς, δεν είχε να επιδείξει άλλη άξια... αναφοράς.
Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την (καλοστημένη σήμερα) Ξάνθη να πηγαίνει στους 21 βαθμούς και την 7η θέση, εν αντιθέσει με την Λαμία που «κόλλησε» στους 12.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Όμο (46' Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72' Καραγιάννης), Βουό (46' Ακόστα)
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80' Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74' Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56' Ντουρίτσκοβιτς)
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

 sdna.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη