Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης του παραρτήματος Λαμίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης του παραρτήματος Λαμίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το 2018, «Η πρόληψη είναι πολιτισμός -συνδεθείτε μαζί μας» την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, που ευγενώς μας παραχώρησε ο Δήμος μας και συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Λαμιέων.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η πρόληψη νικά τον φόβο και είναι ισχυρό όπλο ενάντια στον καρκίνο. Καλωσόρισε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην πόλη μας, που από το 1958  ως Κοινωφελές Σωματείο, έχει υποστηρίξει το ελληνικό κράτος, τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Αντικαρκινικών Εταιρειών,  εστιάζει στην υλοποίηση δράσεων, στο επίπεδο πρωτογενούς πρόληψης υγείας και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου πληθυσμού. Με καταξιωμένους και ευαίσθητους επιστήμονες, έχει ως στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου στη χώρα μας,ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για την έγκαιρη διάγνωση, παρέχοντας  υποστήριξη ψυχοκοινωνική , ενώ παράλληλα συνδέεται και συμμετέχει, ανελλιπώς σ’ όλες τις μεγάλες διεθνείς ενώσεις κατά του καρκίνου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε αυτές.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος, χειρουργός και διευθυντής της κλινικής μαστού του Αντικαρκινικού νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», είπε πως πρέπει να μάθουμε από μικρά παιδιά να μην τρώμε ζάχαρη-γλυκίσματα και να προσέξουμε τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον. Ειδικά την χειμερινή περίοδο που διανύουμε, καίγονται στα τζάκια διαφόρων ειδών υλικά εκπέμποντας βαθύτατες καρκινογόνες ουσίες, που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές των ξύλων. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που συγκλονίζει, κυρίως γιατί σου υπενθυμίζει ότι είσαι θνητός και όχι αθάνατος.

Προσπαθούμε να αναδείξουμε την ανάγκη για ένα μέτωπο ανθρωπισμού, το οποίο έχουμε ανάγκη σε μια εποχή απομόνωσης, με τη συνεισφορά μας που δεν σχετίζεται με κέρδος ή καριέρα, αλλά στοχεύει στην ευημερία των συνανθρώπων μας,  επιτυγχάνοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά που όλοι αξίζουμε.

Η πρόεδρος κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη – Νασοπούλου, στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο νομός μας είναι εξαιρετικά εκτεθειμένος στα κρούσματα της ασθένειας του καρκίνου, κυρίως λόγω των αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων.  Για την επιτυχία του έργου της πρόληψης, θεραπείας και φροντίδας, σημαντικός αρωγός είναι η αξιοποίηση του εθελοντικού τομέα, με ενημερωτικές ημερίδες και ποικίλες δραστηριότητες προς όφελος του κάθε συμπολίτη μας. Τέλος προσκάλεσε τον κόσμο να συνδεθεί με την Αντικαρκινική Εταιρεία και να κάνει την πρόληψη συνήθεια . Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά για την υγεία μας, η οποία είναι ο μοναδικός πλούτος που διαθέτουμε. Η γνώση είναι αυτή που σώζει ζωές και όχι ο φόβος και η άγνοια. Η πρόληψη είναι πολιτισμός - συνδεθείτε μαζί μας -συνδεθείτε με τη ζωή

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερμηνείες της Βαλάντω Τρύφωνος και του Σωτήρη Σοφιά που ήρθαν στην πόλη μας δωρεάν, για την ιερό σκοπό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λαμίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθανάσιος Μιχελής , Απόστολος Καραναστάσης, σεβαστοί πατέρες της εκκλησίας μας, ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, η αντιδήμαρχος κ. Βίβιαν Αργύρη, ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπρου Γεώργιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ζάχος Χαλβαντζής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς και ο Γεώργιος Νερολής, πρώην πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας.
Σκοπός της εκδήλωσης η ευαισθητοποίηση των πολιτών της πόλης μας, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε προληπτικές εξετάσεις, προς όφελος της υγείας τους, να μην αγνοούν, αλλά να ενημερώνονται σωστά για τον καρκίνο, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.
























Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη