Ψήφισμα Συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού στους αγωνιζόμενους αγρότες

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ
                                                                                   Δομοκός, 29/01/2018
Ψήφισμα Συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού στους αγωνιζόμενους αγρότες
(Σχετ: Η υπ΄αριθμ. 5/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δομοκού)
Ο αγώνας των μικρομεσαίων γεωργών και κτηνοτρόφων που για ακόμη ένα χειμώνα βρίσκονται στα μπλόκα είναι δίκαιος, γιατί είναι αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων, με τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας στο εισόδημά τους και σε προϊόντα όπως το κρασί και το τσίπουρο, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τους, που αφήνει χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, με το μεγάλο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές παραγωγού και την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας από τον ΕΛ.Γ.Α.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν ως στόχο να προχωρήσει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων γεωκτηνοτρόφων. Αυτή η εξέλιξη έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους, αλλά και στη ζωή των εργαζόμενων, των συνταξιούχων των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, που αγοράζουν ακριβά τα γεωκτηνοτροφικά προϊόντα, αυξάνει τις εισαγωγές με αμφίβολης ποιότητας γεωργικά προϊόντα και μεγαλώνει την ανεργία.
Ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μία στενά δική τους υπόθεση. Η σημασία του ξεπερνάει τα όρια του αγροτικού πληθυσμού και αποκτά μια ξεχωριστή σημασία για ολόκληρο το λαό.
Συνεπώς, η ανάπτυξη της πιο αποφασιστικής συμπαράταξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες υπηρετεί τα πιο ζωτικά συμφέροντα ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Ο Δήμος Δομοκού θα είναι σύμμαχος και συμπαραστάτης στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη