Όλα τα ‘χαμε μας προέκυψε και η… «Καταλονία» του Δομοκού!

Όλα τα' χαμε μας προέκυψε και η… «Καταλονία» του Δομοκού!
Όλα τα ’χαμε μας προέκυψε και η… «Καταλονία» του Δομοκού! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tvstar.gr «την απογοήτευσή τους εκφράζουν οι κάτοικοι στο Βάρδαλη (sic) του δήμου Δομοκού και τονίζουν ότι βιώνουν εγκατάλειψη καθώς σύμφωνα με τους ίδιους στο χωριό τους δεν φτάνει το σήμα των τηλεοπτικών καναλιών, ενώ ελάχιστα είναι τα νοικοκυριά στην περιοχή που είναι συνδεδεμένα με το ίντερνετ το οποίο όμως λειτουργεί σε πολύ χαμηλές ταχύτητες».
Αναφέρεται ακόμη πως «αγροτική ιατρός δεν μπορεί να γράψει φάρμακα, αφού δεν συνδέεται με το ασύρματο δίκτυο».
Στην κατακλείδα του το ρεπορτάζ σημειώνει: «απογοητευμένοι οι κάτοικοι θέτουν θέμα απόσχισης από τη Φθιώτιδα θεωρώντας ότι στην Θεσσαλία θα έχουν καλύτερη τύχη», ενώ κλείνοντας αποφαίνεται πως το «χωριό νεκρώνει και σε λίγα χρόνια εδώ δεν θα υπάρχει κανείς και εκφράζουν την θλίψη τους για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Με πολλή δουλειά καταφέραμε να φτιάξουμε μια όμορφη Ελλάδα και την κατέστρεψαν επισημαίνουν».
Ας αναλύσουμε λοιπόν το «μέγιστο ζήτημα» που για μια ακόμη φορά μας έδωσε αρνητική δημοσιότητα, ως ευρύτερη περιοχή Δομοκού - Βόρεια Φθιώτιδα, χωρίς φυσικά να αδιαφορούμε ακόμη και για το μικρότερο δυνατό πρόβλημα, το οποίο επιβάλλεται να βρίσκει τη λύση του.
Το πρόβλημα των τηλεοπτικών καναλιών, εφόσον δεχόμαστε ότι υφίσταται, είναι μείζον ζήτημα για τους μονίμους κατοίκους, όσον αφορά όμως το ψηφιακό σήμα υπεύθυνη είναι η  Digea, καθώς η περιοχή πράγματι δεν καλύπτεται από τα κύρια κέντρα εκπομπής που ορίζονται στον Χάρτη Συχνοτήτων αλλά και η ΕΡΤ ψηφιακή, καθώς η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μέχρι το τέλος του 2012 ήταν υποχρέωση της Ελλάδας με βάση την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεπώς και της ελληνικής πολιτείας να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σ’ όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της, άρα και σε κείνους της Βαρδαλής Δομοκού. 
Για το θέμα του Internet να αναφέρουμε ότι με μια πρόχειρη έρευνα σε τηλεφωνικούς αριθμούς του χωριού (π.χ. 2232061377, γραφείο Τοπικής Κοινότητας), η Cosmote προσφέρει γραμμές ADSL έως 24 Mbps, άρα κι εκεί το πρόβλημα θα λυνόταν αν ζητούσαν την συνδρομή του Δήμου, ώστε τουλάχιστον στο γραφείο της κοινότητας, όπου προφανώς συνταγογραφεί η Αγροτική Γιατρός, να δοθεί μια τέτοια γραμμή, χωρίς ή με ελάχιστο κόστος, εξαλείφοντας το πρόβλημα.
Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν οι πολίτες απευθύνθηκαν αρμοδίως, μέσω της Τοπικής Κοινότητας, στο Δήμο Δομοκού όπου ανήκουν διοικητικά να επιληφθεί των προβλημάτων αυτών, αν το έκαναν και… «ενεγράφησαν» ή αποτάθηκαν κατευθείαν στο κανάλι της Λαμίας.
Για το ζήτημα τώρα της απόσχισης από την Φθιώτιδα και κατ’ επέκταση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα αρκεστούμε να πούμε πως είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση, άλλωστε ο νόμος ορίζει τις διαδικασίες που νόμιμα πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, όσο και τους νομικούς περιορισμούς από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως, όλο ετούτο… επιτρέψτε μας, μυρίζει...  εκλογές!
Όσο για την… προσάρτηση στην… ελεύθερη Θεσσαλία, δεν έχω ακούσει να τρώνε με χρυσά κουτάλια στους Σοφάδες ή στα γειτονικά Φάρσαλα...
Ἔρρωσθε καὶ εὐδαιμονεῖτε!
«Πολίτες Δομοκού»
Δομοκός, 6/1/2018

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη