«Θησαυρός «εν Τάφω» στο Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ «Λεωφόρος Ειρήνης και Υπερασπιστών της» Αμφικτυονίες – Λεωνίδα» του Γιώργου Σμοκοβίτη



Θησαυρός «εν Τάφω» στο Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ
«Λεωφόρος Ειρήνης και Υπερασπιστών της»
Αμφικτυονίες – Λεωνίδας
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
------ . -------
Για όσα τουλάχιστον εξαρτώνται από τον Δήμο και την Περιφέρειάς μας πρέπει να αξιοποιήσουμε ΠΛΟΥΤΟ της περιοχής μας με συστράτευση Πολιτών – Εκπροσώπων μας.
Στον Δήμο Λαμιέων στην Περιφέρεια των ΣΤΕΡΕΟΕλλήνων της Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει «νεκρός» από πλευράς αξιοποίησής του ο χώρος των Αρχαίων Αμφικτυονιών στην Αρχαία Ανθήλη, εντός ορίων Δήμου Λαμιέων, ένας «θησαυρός εν τάφω»… ακόμα…
Επιμένων έχω καταθέσει εγγράφως, ενυπογράφως και επωνύμως ΑΝΑΦΟΡΕΣ προς Αρχές αλλά και ενήργησα με την παρουσία μου σε «αρμόδια» όργανα, επιπλέον απέστειλα ΚΑΙ αίτημα-ερώτημα ΚΑΙ προς ΟΛΟΥΣ, σε καθέναν ατομικά, τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Φθιώτιδας για το… «θέμα». Επανέρχομαι:
Η Αξιοποίηση των Αμφικτυονιών
στην Αρχαία Ανθήλη
Πέραν από τη θεωρητική τεκμηρίωση με ενδιαφέρει κυρίως η προβολή και Αξιοποίηση του χώρου, αλλοιώς «εν τάφω κείται» για το παρόν και το μέλλον.
Θησαυρός ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ποικίλου οφέλους όχι μόνο για την περιοχή «τοπικιστικώς» αλλά και πανελληνίως και διεθνώς παγκοσμίου εμβέλειας ακτινοβολίας οι «νεκρές εδώ» ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ στην ΑΡΧΑΙΑ Ανθήλη στο Δήμο ΛΑΜΙΕΩΝ στο Κέντρο Ελλάδας και Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας.
Απλό το ερώτημα: Ποιος, γιατί και τι εμποδίζει την έναρξη διαδικασιών για την ΠΡΟΒΟΛΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ; Εφικτόν, ωφέλιμο, επιβεβλημένο να αξιοποιηθεί τέτοιος πλούτος και μένει ως… «ανύπαρκτος».
(Ξανα)ΖΗΤΩ άμεσες ενέργειες αξιοποίησής του.
Η Σιωπή και η Αδράνεια επισωρεύουν ζημίες στα κοινά με ευθύνη «εκπροσώπων», χρέος έχουν να ενεργούν μόνο σε όφελος όλων.
Αμφικτυονίες – Θερμοπύλες
«Λεωφόρος Ειρήνης ΚΑΙ Πολεμιστών Υπερασπιστών Της»
Μοναδική-ξεχωριστή σύμπτωση στον ΙΔΙΟ ενιαίο χώρο ΕΔΩ. Όχι μόνο… «ατραπός Εφιάλτη» ΕΔΩ αλλά: «Η Μεγάλη Οδός Ειρήνης ΚΑΙ Πολεμιστών» ΣΥΜΒΟΛΑ διεθνώς Συνύπαρξης Ειρηνικών Διευθετήσεων αλλά και στον ίδιο χώρο Πολεμιστών Υπερασπιστών Πολιτισμού και Ελευθερίας Ανθρώπου από κάθε επιβουλέα τους με βάρβαρο επεκτατισμό επικυριαρχίας κάθε είδους βαρβαρισμού οπονθεδήποτε προερχόμενο.
Σε ενιαίο χώρο συνδεδεμένο με διάδρομο – μονοπάτι που θα διανοιγεί επικοινωνίας τους μεταξύ τους (Αμφικτυονίες – Λεωνίδας) στον τεράστιο Συμβολισμό-Μήνυμα από ΕΔΩ προς Ο.Η.Ε. – Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμούς και προς… κάθε κατεύθυνση… «Λεωφόρος Αμφικτυονιών – Λεωνίδα» με τους 300 Σπαρτιάτες και τους «ντόπιους» 700 Θεσπιείς (και 1000 Λοκρούς κατά τον Δήμαρχον Αταλάντης).
Η πρόταση ξανά – περιληπτικά:
Όχι μόνο «ατραπός Εφιάλτη» αλλά κυρίως: Ο χώρος των Αρχαίων Αμφικτυονιών έως τον χώρο ΛΕΩΝΙΔΑ – Θερμοπυλών, να ενωθεί σε ΕΝΙΑΙΟ σύνολο με ένα μονοπάτι – «Λεωφόρο Ειρήνης και Πολεμιστών – Υπερασπιστών Της», από τον χώρο Ειρηνικής Διευθέτησης Διαφορών έως τον χώρο ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ και Αρετών Τους αξεπέραστων ανά τους αιώνες παγκοσμίως. Υπερασπιστών Πολιτισμού και Ελευθερίας Ανθρώπου στις Θερμοπύλες του Λεωνίδα. Όπως στις Αρχαίες Αμφικτυονίες ΑΓΩΝΕΣ – Τελετές όχι μόνο σαν αυτών «της Αρχαίας Ολυμπίας» αλλά όπως τότε ΕΔΩ ΚΑΙ παρουσίασης επιτευγμάτων Ανθρώπου εν Ειρήνη εδώ, σύγχρονα, διεθνώς, πνευματικού, καλλιτεχνικού, θρησκευτικού περιεχομένου, ΟΠΩΣ στις Αρχαίες Αμφικτυονίες, ευρύτερα σε σύγκριση και με την Αρχαία Ολυμπία.
Σύμπτωση εξαιρετική – μοναδική παγκοσμίως στον ΙΔΙΟ ενιαίο χώρο ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ και πράγματι «Ειρήνης και Πολεμιστών» και σύγχρονα προς Ο.Η.Ε., Ε.Ε. και διεθνείς Οργανισμούς με μήνυμα από ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα και προς… γείτονες και προς τον κόσμο όλο, ΠΡΑΞΕΙΣ Φωτός Ελευθερίας και Υπεράσπισης Ελλήνων με Αξιοποίηση από Στερεά Ελλάδα «Αμφικτυονιών – Θερμοπυλών» από ΕΔΩ και από τη σύγχρονη Περιφέρεια των Στερεοελλήνων και της Έδρας ΛΑΜΙΑΣ. Εθελοντές – συμμετοχή συμβολική ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις εργασίες (άνευ κόστους στο… μνημόνιο…) για τη διάνοιξη του… μονοπατιού – Λεωφόρου «Ειρήνης – Πολεμιστών Ελλήνων» είναι δεδομένη.
Μαζί με Αμφικτυονίες στο κομβικό σημείο προβολής:
ΘΕΑ-Πρόσκληση επίσκεψης στον ΛΕΩΝΙΔΑ:
Ορατός να είναι ο Λεωνίδας από την ΕΘΝΙΚΗ οδό μας, από Έλληνες και αλλοδαπούς. Και εμείς οι «πολύ ντόπιοι» περνώντας την εθνική οδό «ψάχνουμε να δούμε τον… Λεωνίδα», από την Εθνική Οδό, και δεν φαίνεται πίσω από την πρασινάδα.
Σαφέστατα: Να μεταφερθούν από την πίσω πλευρά του ΛΕΩΝΙΔΑ ή και όλα τα κυπαρίσσια έτσι ώστε: Ο Λεωνίδας να φαίνεται από μακρυά και από κοντά από όλους τους διερχόμενους από τη ΝΕΑ Εθνική Οδό μας, ώστε να προσκαλούνται ΟΛΟΙ από τη Θέα Του προς επίσκεψή του ή έστω καλύτεροι να γίνονται και μόνο ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ το Μνημείο, όχι «κρυμμένο» να μένει. Όταν τοποθετήθηκε έτσι και εκεί τότε «έβλεπε» προς τον τότε ΚΥΡΙΟ δρόμο, αλλά σήμερα η Μεγάλη Οδός είναι πίσω από τα… κυπαρίσσια και το Μνημείο «άφαντο» είναι. Μαζί με την εν γένει αξιοποίηση του χώρου, να μετακινηθεί στο ίδιο ή υψηλότερο βάθρο το Άγαλμα προς κατεύθυνση ώστε συμβολικά ΚΑΙ το ΔΟΡΥ ΤΟΥ να δείχνει ή συμβολικά την Υπεράσπιση προς Αμφικτυονίες ή προς το Πεδίο Μάχης. Τώρα δείχνει στο… «όπου νάναι»…
Πινακίδες στην Εθνική Οδό:
Από ύψος Δήμου Αταλάντης, Δήμου Στυλίδας και Δήμου Λαμιέων να τοποθετηθούν ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ – Πρόσκληση να ενημερώνουν: Σε τόσα χιλιόμετρα Αμφικτυονίες – Λεωνίδας – ΜΟΥΣΕΙΟ, όχι όπως τώρα (σαν… σε κάθε… άλλη), «έξοδος» μόνο.
Σημ.: Ο Ο.Η.Ε. προωθεί ΨΗΦΙΣΜΑ για την καθιέρωση: «Ημέρα ΕΛΛΗΝΟΦωνίας» δηλαδή: Μια ημέρα όλα τα μέλη-κράτη του Ο.Η.Ε. να ομιλούν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Γλώσσα. ΕΔΩ: Οι Πολίτες-Φορείς της περιοχής έχουν ΠΕΤΥΧΕΙ την ΑΠΟΔΟΧΗ επισήμως από το Υπουργείο Ίδρυσης ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού [με 4 (τέσσερα) Τμήματα] στο Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας με Έδρα τη Λαμία (βάσει Νόμου Ψηφισθέντα από 225 Βουλευτές!). Και οι … αξιωματούχοι και Εκπρόσωποί ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ να ΠΡΑΤΤΟΥΝ μόνο για να… επιτύχουν. Οι παραπάνω Προτάσεις πολίτη που επανέρχονται ΔΕΝ είναι ούτε «τυχαίες» ούτε ασύνδετες με την από ΕΔΩ προβολή και αξιοποίηση σε ευρύτερο θεμέλιο τεραστίων οφελών ΚΑΙ για την εδώ περιοχή ΜΑΣ αλλά και πανελληνίως, από μια… ΣΤΕΡΕΑ… Ελλάδα, με Έδρα τη ΛΑΜΙΑ, «δύο βήματα» από τις «νεκρές» ακόμα Αρχαίες Αμφικτυονίες και τον χωρίς Αξιοποίηση… ακόμα… όπως ΑΞΙΖΕΙ του χώρου των ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ. Οι Πολίτες και Φορείς της περιοχής μας όχι μόνο έχουν εκφραστεί αλλά και τεκμηριωμένα εισηγηθεί και επιτύχει «νομίμως» τα μέγιστα εντός ορίων συντεταγμένου διακριτού ρόλου τους στο Πολίτευμα «αντιπροσωπευτικού συστήματος» και έχουν παραδώσει σκυτάλη επιτυχιών, ως όφειλαν, σε Εκπροσώπους με Εντολή αγώνα επιτυχιών με αξιοποίηση ευκαιριών πλούτου μας, ΜΕ συμπαράταξη όλων μας….
Υ.Γ.: Οφείλω ευχαρίστως να επισημάνω δημόσια την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Κώστα Μπακογιάννη για την κατάθεσή μου στην Περιφέρεια τής «Εισήγησης Πολιτών - Φορέων για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και την ανασύσταση – Εξέλιξή του (Σεπτέμβριος 2010 μ.Χ.)» και να συν-ευχηθούμε κάθε Επιτυχία σε ΟΛΑ όσα δικαιούνται και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δεδομένη τη συστράτευση Πολιτών – Εκπροσώπων για το Καλύτερο ΟΛΩΝ.   

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη