Κομματική Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ: Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Πλατιά εξόρμηση με συγκεντρώσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και νεολαίας πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την Παρασκευή 16 Φλεβάρη η Κ.Ο. Καρύστου του ΚΚΕ καλεί σε πολιτική συγκέντρωση, στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας".
Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η εξόρμηση των οργανώσεων του ΚΚΕ συνεχίστηκε τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη, με την πραγματοποιήση περιοδειών και εξορμήσεων στο εργοστάσιο "Παλίρροια", σε εγκαταστάσεις του ομίλου Νηρέα (στη μονάδα ιχθυοτροφών στη Ν. Αρτάκη και στα Κανατάδικα), στο εργοστάσιο χαρτοποιίας "ΑΙΓΙΣ", στο εργοστάσιο "SABO" καθώς και στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκίδας.

Το πρόγραμμα των περιοδειών συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη 13 Φλεβάρη
10.00 π.μ. στην πτηνοτροφική επιχείρηση "Αγροζωή" (ΣΥΝΚΟ)
12.30 μ.μ. στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Την Τετάρτη 14 Φλεβάρη
9.00 π.μ. στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
9.30 π.μ. στην πτηνοτροφική επιχείρηση "Μιμίκος"
11.00 π.μ. στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας στην Αυλίδα

Στις εξορμήσεις και περιοδείες διακινείται πλατιά 4σέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και φυλλάδιο για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ.
Στο φυλλάδιο αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Ο λαός μπορεί να βγει πιο δυνατός, από την πείρα του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μπορεί να κάνει πράξη το δίκιο του, κόντρα σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις του σάπιου συστήματος».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη πείρα τους, να αντλήσουν συμπεράσματα και να μην παγιδευτούν στο νέο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης».

Το φυλλάδιο κάνει μια αναδρομή στους βασικούς σταθμούς του αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης. Σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» δεν είναι «κάτι μη αναμενόμενο. Ούτε προϊόν ενός αναγκαίου συμβιβασμού, σε συνθήκες εκβιασμού των δανειστών».

«Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ο δρόμος όπου αναγκαστικά οδηγείται κάθε κυβέρνηση η οποία υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, τους αδυσώπητους νόμους της καπιταλιστικής οικονομίας, το σάπιο αστικό κράτος.

Τρία χρόνια μετά, το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει το λαό στα μάτια. Δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό, ακόμη κι αν χρειάστηκε να πάει "κόντρα στο ρεύμα". Δεν καλλιέργησε ποτέ αυταπάτες για εύκολες λύσεις, μέσω κυβερνητικών αλλαγών, που δήθεν θα εξανθρώπιζαν τις "αγορές", τον καπιταλισμό, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ».

Αναφέρεται, επίσης, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διατηρώντας και επεκτείνοντας όλους τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προσθέτοντας νέους, «έφερε σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου και της τρόικας».

Ειδική αναφορά κάνει το ΚΚΕ στους ρόλους που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι γίνεται ο «σημαιοφόρος» του στην περιοχή.

Αφού τονίζεται σε άλλο σημείο ότι «η πιο μεγάλη ζημιά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η φθορά συνειδήσεων, η συντηρητικοποίηση, το δηλητήριο της μοιρολατρίας που σπέρνει ιδιαίτερα σε ανθρώπους με αγωνιστικές αξίες, εμπειρίες και παραδόσεις», σημειώνεται: «Κανένας αγωνιστής, ριζοσπάστης, εργαζόμενος, νέος που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε στους αγώνες, δεν πρέπει να οδηγηθεί στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία». «Τη σημερινή πραγματικότητα μπορούμε να την αλλάξουμε. Αρκεί να αναζητήσουμε λύσεις έξω από τις συμπληγάδες του καπιταλιστικού "μονόδρομου", της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους».

«Αυτό που χρειάζεται ΤΩΡΑ είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες».

Το ΚΚΕ καλεί σε συμπόρευση τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι «ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού» και ότι «σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνουν η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Ενώ, απευθυνόμενο ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, σε αγωνιστές, σε ανθρώπους που έδρασαν μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους καλεί να μελετήσουν τη Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100χρονα του Κόμματος.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη