Ανακοίνωση του Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας με αφορμή την έναρξη των χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο

<< Γνωρίζεται, ότι στον ιστορικό Ιερό Ναό " Παναγίας Δεσποίνης" της πολεώς μας, καθ΄όλη την διάρκεια των χαιρετισμών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον, οι οποίοι αρχίζουν  την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, θα τίθεται προς προσκύνηση παλαιά ιερά εικόνα της "Βρεφοκρατούσης Παναγίας Ελεούσης" , προς αγιασμό & ευλογία των πιστών. Η ιερά εικών έχει αγιογραφηθεί απο τον αείμνηστο Λαμιώτη αγιογράφο Κων/νο Τζοβανάκη (1903-1991).
Αγαπητότατοι αδελφοί, εμείς τα παιδιά της Εκκλησίας του Χριστού να έχουμε την Μητέρα του Θεού παντοτινή ικέτρια και μεσίτρια για τη σωτηρία έμπροσθεν του Θεού. Το όνομά της να τιμούμε αδιαλείπτως ως Μητέρα του Υιού του Θεού. Οι παρθένες να την υμνούν ως μία Αειπάρθενο μητέρα. Οι ιερείς και οι μοναχοί, ως την μητέρα του Μεγάλου Αρχιερέως Ιησού Χριστού, ενώ εμείς οι ευλαβείς χριστιανοί, με μια φωνή με τους αγγέλους και τους αγίους, να ψέλνουμε καθημερινά τον Ακάθιστο και τον Παρακλητικό κανόνα της Μητέρας του Θεού, επαναλαμβάνοντας όλοι τον ιερόν ύμνο: «Χαίρε, Νύμφη, Ανύμφευτε!». >>

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη