Λαμία - Λεβαδειακός 1-1

ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Λαμία - Λεβαδειακός 1-1
Η Λαμία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού στην έδρα της (1-1) και να «καθαρίσει» οριστικά την παραμονή, παρότι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε το συνηθισμένο 4-2-3-1 για τη Λαμία, με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Βασιλαντωνόπουλο, στα αριστερά τον Παπαργυρίου, που κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Παντελιάδη και για το κέντρο της άμυνας τον Ασίγκμπα και τον Αναστασιάδη. Μπλάζιτς και Όμο έπαιξαν στον άξονα, ενώ ο Βάντερσον (δεξιά), Ακόστα (αριστερά) και Τσούκαλος πλαισίωσαν τον προωθημένο Μπούντνικ.
Αντίστοιχα, στα… σίγουρα πήγε και ο Λεβαδειακός, με τον Ζοζέ Ανιγκό να παίζει με 3-5-2 απέναντι στους Λαμιώτες. Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία, οι Αντιλέχου-Φαβάρο-Τριποτσέρης αποτέλεσαν την τριάδα στην άμυνα, ο Μητρόπουλος με τον Νιάσε έπαιξαν στον άξονα, ο Γιουσούφ στα δεξιά, ο Τσαμπούρης στα αριστερά και ο Σουμπίνιο λίγο πίσω από τον Γιακουμάκη και τον Μαρκόφσκι.
ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα «ηνία» και να προσπαθούν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Σωτηρίου, κυρίως από δεξιά και με τον Βάντερσον και τον Τσούκαλο. Εντούτοις, οι δυο τους έμοιαζαν αποκομμένοι από τον Μπούντνικ, που παρέμενε μακριά τους και δεν είχε εύστοχες επιλογές με τη μπάλα στα πόδια. Ο Ουκρανός ήταν ο εκφραστής της πρώτης τελικής της Λαμίας στην εστία, ωστόσο το δυνατό του σουτ αποκρούστηκε, με δυσκολία έστω, από τον Έλληνα κίπερ του Λεβαδειακού.
Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός κέρδισε τρία κόρνερ ως το 15’, που πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα, ενώ τότε ο Ανιγκό άλλαξε σύστημα, φέρνοντας τον Σουμπίνιο πίσω από τον Μαρκόφσκι, τον Γιουσούφ δεξιά, τον Γιακουμάκη αριστερά και τον Τσαμπούρη πίσω του στην άμυνα, κάνοντας το σύστημα 4-4-1-1. Οι αντεπιθέσεις αποτέλεσαν τον κύριο τρόπο επιθετικής έκφρασης για τους Βοιωτούς, που όμως δεν απειλούσαν ουσιαστικά τον Παπαδόπουλο.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΞΑΝΑ ΓΚΟΛ
Στον αγώνα αυξήθηκε το τέμπο μετά το 33’, όταν μίλησε η κλάση του Γιακουμάκη! Ο Γιουσούφ είδε την κίνησή του στην «πλάτη» της άμυνας της Λαμίας, τον βρήκε με κάθετη πάσα στην περιοχή και με ωραίο «τελείωμα», ο Έλληνας φορ σκόραρε για 7η φορά στη φετινή Superleague Σουρωτή, «σοκάροντας» τους Φθιωτούς!
Οι τελευταίοι πάντως αντέδρασαν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 40’, όταν ο Τσούκαλος βρήκε τον χώρο, σούταρε έξω από την περιοχή με το δεξί και νίκησε τον Σωτηρίου, που βρήκε τη μπάλα, αλλά δεν είχε την καλύτερη αντίδραση, βλέποντάς την να καταλήγει στο βάθος της εστίας του και το σκορ να διαμορφώνεται σε 1-1, όπως και παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.
«ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λαμία επιτέθηκε και κυριάρχησε στο παιχνίδι κατά κράτος, με τον Λεβαδειακό να της αφήνει τη μπάλα και να προσπαθεί να θωρακιστεί όσο καλύτερα μπορούσε αμυντικά.
Καλές φάσεις πάντως οι Φθιωτοί δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν, που έπρεπε να φτάσουν στο 66’ για να σηκώσουν τους θεατές από τις θέσεις τους, όταν ο Αναστασόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Φαβάρο έβαλε την κόντρα και η μπάλα, διαγράφοντας περίεργη τροχιά, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Λίγα λεπτά αργότερα (70’), ο Βάντερσον έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε σωστά στο πέναλτι για τον Καραγιάννη, που πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον Τριποτσέρη, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται για άλλη μια φορά από την άμυνα των Βοιωτών, που δεν «ξεμύτιζαν» με τίποτα από την άμυνα.
Στο 81’ ο Τεννές πέρασε στο παιχνίδι και τον Άστσεριτς αντί του Όμο, παίζοντάς τα «όλα για όλα», αλλά δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά. Το άστοχο γύρισμα του Αναστασιάδη στις καθυστερήσεις, που γύρισε με πλάτη και σούταρε λίγο άουτ μέσα από την περιοχή, ήταν η μόνη καλή στιγμή ως το φινάλε, με το 1-1 να μην αλλάζει.
MVP: Οπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Τσούκαλος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της Λαμίας, αλλά και του παιχνιδιού. Ο Έλληνας φορ σκόραρε για την ισοφάριση της ομάδας του, μόλις 7’ μετά το 0-1 και δεδομένης της δυστοκίας των Λαμιωτών στο παιχνίδι, αλλά και συνολικά φέτος, η ενέργειά του έκρινε το τελικό σκορ. Ο Τσούκαλος έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ήταν μέσα στις φάσεις και συνεισέφερε δημιουργικά στην παραγωγή φάσεων για την ομάδα του Τεννέ.
Στο ύψος του: Γιακουμάκης. Ο σκόρερ του Λεβαδειακού «τελείωσε» με όμορφη ενέργεια τη φάση του γκολ, ενώ επιθετικά ήταν σαφώς πιο απειλητικός από τον παρτενέρ του στην επίθεση, Μαρκόφσκι. Τόσο με ατομικές ενέργειες, όσο και ομαδικά, στάθηκε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Έλληνα επιθετικό, που «σημαδεύτηκε» κι από το 7ο φετινό του γκοl.
Αδύναμος κρίκος: Μπούντνικ. Ο Ουκρανός φορ είχε ελάχιστες καλές ενέργειες σε όλο το παιχνίδι, υστερώντας στις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και παίζοντας ξεκομμένος στην περιοχή, προσφέροντας ελάχιστες βοήθειες. Άλλο ένα κακό παιχνίδι από τον φορ των Λαμιωτών.
Η γκάφα: Ο Σωτηρίου χρεώνεται σημαντικό λάθος στην ισοφάριση του Τσούκαλου στο 40’. Ο φορ της Λαμίας σούταρε στη γωνία, αλλά το σουτ δεν ήταν τόσο δυνατό, ενώ ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού είχε επαφή με τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να τη διώξει ή να την μπλοκάρει.
Το στραγάλι: Δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις στο παιχνίδι από τον Τζήλο, που έβγαλε λίγες κάρτες κι άφησε το παιχνίδι να αποκτήσει ρυθμό. Σωστές οι υποδείξεις και των βοηθών του, που επίσης είχαν εύκολο απόγευμα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και να «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση-παραμονή. Πλέον μένει στους 24 και το παιχνίδι στην Κέρκυρα την άλλη εβδομάδα θα είναι καθοριστικό. Ο Λεβαδειακός έπαιξε άκρως αμυντικά στο β’ μέρος, δείχνοντας ικανοποιημένος με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον οποίο έφτασε στους 30.
Οι συνθέσεις:
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (58’ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (81’ Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Μπούντνικ, Τσούκαλος (69’ Καραγιάννης), Βάντερσον
Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (63’ Σαβατόγκο), Φαβάρο (75’ Ζαραδούκας), Μαρκόβσκι, Νιάσε, Γιουσούφ (84’ Νίκας), Μητρόπουλος, Τριποτσέρης, Τσαμπούρης, Γιακουμάκης.

gazzetta.gr

 

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη