Πλατανιάς - Λαμία 1-2

Έπειτα από τρία σερί ματς χωρίς γκολ, η Λαμία σκόραρε δις και πήρε πολύτιμη νίκη (2-1) στην έδρα του Πλατανιά, ανεβαίνοντας πλέον στους 23 βαθμούς και στο +7 από την ζώνη του υποβιβασμού.
Έστω και ανοίγοντας το σκορ με αυτογκόλ, ακόμη κι αν χρειάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο στις καθυστερήσεις κι ένιωσε το άγχος να την κυριεύει, η Λαμία πήρε στην Κρήτη αυτό που ήθελε: μια νίκη-«οξυγόνο», που έψαχνε εδώ και καιρό, ώστε να παραμείνει μακριά από τη διακεκαυμένη ζώνη! Αυτό κατάφερε με το 1-2 επί του Πλατανιά και πλέον αισθάνεται ασφαλέστερη, συγκριτικά με το διάστημα πριν το ταξίδι της στα Χανιά!

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου παρέταξε τον Πλατανιά με σχήμα 4-2-3-1 και τον Κλιάιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ουές στα δεξιά της άμυνας, τον Πλιάτσικα στα αριστερά και τον Στάμου με τον Καρυπίδη στο κέντρο της. Στον άξονα έπαιξαν οι Δημούτσος-Μάλσα, με τον Νίλι στα δεξιά, τον Ενσικουλού στα αριστερά και τον Ουντότζι να πλαισιώνουν τον προωθημένο Κασάλιτσα.
Διαφοροποιήσεις επεφύλασσε ο Μπάμπης Τεννές για το αρχικό σχήμα της Λαμίας, με τον Ασίγκμπα, τον Αναστασιάδη και τον Μπεν Τζεμιά (από δεξιά προς τα αριστερά) να υπερασπίζονται την άμυνα σε τριάδα, μπροστά από τον Παπαδόπουλο. Ο Μπλάζιτς με τον Αναστασόπουλο και τον Πίτι συνέθεσαν τη γραμμή του άξονα, με τον Βασιλαντωνόπουλο να παίζει όλη την πλευρά δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά και τον Βάντερσον με τον Μπούντνικ να αποτελούν το επιθετικό «δίδυμο» των φιλοξενούμενων.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ  Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Ενώ θα περίμενε κανείς πως η Λαμία θα ήταν έτοιμη να «αρπάξει» την ευκαιρία της, δεδομένου πως αντιμετώπιζε τον ουραγό του πρωταθλήματος, αντίθετα, ο Πλατανιάς πήρε εξαρχής τα ηνία του αγώνα, όντας συνολικά καλύτερος στο πρώτο μέρος. Το 3-5-2 των Φθιωτών άφηνε πολλούς ελεύθερους χώρους στα πλάγια και ο Νίλι με τον Ενσικουλού τους εκμεταλλεύτηκαν ουκ ολίγες φορές, σημαίνοντας «συναγερμό» στην άμυνα των φιλοξενούμενων.
Στο 6’ ο Νίλι σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Κασάλιτσα δεν πρόλαβε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, ενώ στο 14’ ήρθε η απάντηση, μάλλον… κατά λάθος από πλευράς Λαμίας, όταν ο Πίτι έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ από δεξιά, με τον Κλιάγιτς να διώχνει με υπερένταση.
Αυτή ήταν η καλύτερη «υποψία» φάσης των «κυανόλευκων» ως το τέλος του ημιχρόνου, αφού επιθετικά είχαν σοβαρά προβλήματα. Ο Τεννές αντικατέστησε τον Μπεν Τζεμιά, επιστρέφοντας στο 4-3-3 με το οποίο αγωνίζεται τις περισσότερες φορές φέτος η Λαμία, αλλά ούτε τότε βελτιώθηκε. Αντίθετα, στο 36’ χρειάστηκαν τα ρεφλέξ του Παπαδόπουλου, που απέκρουσε εκ επαφής το σουτ του Ουντότζι στο γύρισμα του Νίλι από αριστερά. Ως το 45’ επιθετικά οι Φθιωτοί δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό, μετρώντας λάθη και βεβιασμένες ενέργειες, ενώ ο Πλατανιάς πίστευε στο γκολ και στο «τρίποντο», αλλά αδυνατούσε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ.
ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ Η ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η Λαμία έβγαλε την επιθετικότητα που δεν είχε στα πρώτα 45’. Με τον Μπούντνικ να βρίσκει τους χώρους και να απειλεί και ειδικά μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ουντότζι στο 51’, οι νεοφώτιστοι μπόρεσαν να απειλήσουν περισσότερο.
Στις σέντρες του Ακόστα (58’) και του Μπλάζιτς (60’) ο Ουκρανός φορ σημάδεψε σωστά μέσα από τη μικρή περιοχή με το κεφάλι, αλλά ο Κλιάιτς  έπεσε στη δεξιά πλευρά του αμφότερες τις φορές και μπλόκαρε.
ΓΚΟΛ ΚΑΙ… ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Η λύση στην τρομερή επιθετική δυστοκία της Λαμίας ήρθε… κατά λάθος! Στο 62’ Ο Μπλάζιτς βρήκε με ωραία ψηλή μπαλιά τον Βασιλαντωνόπουλο στην περιοχή, αυτός σταμάτησε ωραία και σέντραρε, με τον Στάμου να τοποθετείται λάθος και να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του! Σημειωτέον πως αυτό το γκολ ήταν το πρώτο για τους παίκτες του Τεννέ μετά από 5 αγώνες και την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο ΔΑΚ Λαμίας, ενώ εκτός έδρας οι Φθιωτοί είχαν να σκοράρουν από το… 2017 και στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα!
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ, ΤΟ «ΣΦΡΑΓΙΣΕ» Ο ΜΠΛΑΖΙΤΣ
Οι Κρητικοί είδαν τις προσπάθειές τους να πηγαίνουν «στράφι» και χρειάστηκαν λίγη ώρα να συνέλθουν ψυχολογικά, αλλά δεν επανήλθαν ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι. Πίεσαν, έχασαν μια καλή στιγμή με τον Στόιτσεφ (71’), που σούταρε απευθείας από τη μικρή περιοχή, μετά τη σέντρα του Νίλι από δεξιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ από κοντά.
Λίγο αργότερα όμως, ήρθε ο -πολύ καλός- Μπλάζιτς να συνεργαστεί με τον εξαιρετικό Βασιλαντωνόπουλο και να «θάψουν» τις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων. Στο 76’ ο Έλληνας μπακ-χαφ δέχθηκε τη μπαλιά του Αναστασόπουλου στην περιοχή, κατέβασε κατευθείαν πασάροντας στον αμαρκάριστο Σέρβο στο πέναλτι κι αυτός πλασάροντας με το δεξί «έγραψε» το 0-2 για τους Φθιωτούς, με το τρίτο του γκολ στη φετινή Superleague Σουρωτή!
ΠΕΝΑΛΤΙ, ΑΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ «ΔΡΑΜΑ» ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ
Εκεί που η Λαμία φαινόταν να έχει εμπεδώσει τη θέση ισχύος στο παιχνίδι, ήρθε η κακή έξοδος του Παπαδόπουλου στο 84’, που «γκρέμισε» τον Γκρζέλτσακ στην περιοχή και ανάγκασε τον Κουτσιαύτη να υποδείξει την άσπρη βούλα! Ο Ενσικουλού δεν αστόχησε (85’), μειώνοντας σε 1-2 και βάζοντας στην «πρίζα» τους φιλοξενούμενους για τη συνέχεια.
Σε ακόμα χειρότερη θέση έφερε την ομάδα του Τεννέ η αποβολή του Πίτι στο 90’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για τράβηγμα από πίσω στον Γκρζέλτσακ! Το αριθμητικό μειονέκτημα των Λαμιωτών τους έκλεισε στην περιοχή, όπου πάντως δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθοριστικά, με το τελευταίο σφύριγμα να τους βρίσκει να πανηγυρίζουν!
MVP: Βασιλαντωνόπουλος. Στο αυτογκόλ του Στάμου, κατεβάζει εξαιρετικά τη μπαλιά του Μπλάζιτς και σεντράρει σωστά, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον στόπερ του Πλατανιά, ενώ στο δεύτερο γκολ της Λαμίας πιστώνεται την ασίστ, γυρίζοντας εξαιρετικά στον αμαρκάριστο Σέρβο, που ήταν αμαρκάριστος. Πολύ καλός ο μπακ-χαφ των Λαμιωτών, που συνέβαλε τα μέγιστα στην «απόδραση» των Φθιωτών.
Αδύναμος κρίκος: Πίτι. Επιθετικά δεν προσέφερε σχεδόν τίποτα σε όλο το παιχνίδι, ενώ αποβλήθηκε στο 90’, καθιστώντας τα τελευταία λεπτά του αγώνα «δραματικά» για τους συμπαίκτες του.
Στο ύψος του: Ενσικουλού. Ο Αφρικανός ήταν απειλητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ από τα πόδια του προήλθαν πολλές απειλητικές κινήσεις του Πλατανιά προς την περιοχή του Παπαδόπουλου στο α’ μέρος, όπου οι Κρητικοί κυριάρχησαν. Το γκολ του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 84’ ήταν η ατομική του «επιβράβευση»
Η γκάφα: Αναμφίβολα στην κατηγορία «νικητής» αναδείκνύεται ο Δημήτρης Στάμου, που σκόραρε στη λάθος εστία το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα. Κακή τοποθέτηση στην περιοχή, κακή ενέργεια με τα πόδια και ένα καταδικαστικό για την ομάδα του αυτογκόλ, με τον αμυντικό του Πλατανιά να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.
Το στραγάλι: Ούτε για τον Κουτσιαύτη, ούτε για τους βοηθούς του, ήταν ένα δύσκολο μεσημέρι αυτό στα Περιβόλια. Ο διαιτητής του αγώνα δεν σφύριξε πολύ, αφήνοντας τις ομάδες να βρουν ρυθμό, ενώ στον πειθαρχικό έλεγχο τα πήγε καλά, βγάζοντας σωστά κάρτες όποτε χρειάστηκε.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η νίκη αυτή αποτελεί «ανάσα» και… βάλε για τη Λαμία, που κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» σε ένα παιχνίδι, στο οποίο η νίκη θεωρήθηκε σωστά εξαρχής εκ των ων ουκ άνευ. Πλέον βρίσκεται στους 23 βαθμούς και «αγναντεύει» το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περιμένοντας τα αποτελέσματα της Κέρκυρας (εκτός με ΠΑΣ) και του Απόλλωνα (εντός με Παναιτωλικό) για να δει αν θα είναι η μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής. Αντίθετα, ο Πλατανιάς μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα, βάσει της προσπάθειάς του, ειδικά στο πρώτο μέρος. Η ουσία πάντως είναι ότι παραμένει στον «πάτο» της βαθμολογίας και με 10 βαθμούς, δεν μπορεί να περιμένει πως η «μοίρα» του θα αλλάξει.
Οι συνθέσεις:
Πλατανιάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ουντότζι (51’ Στόιτσεφ), Κασαλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου, Μάλσα, Δημούτσος, Ουές (80’ Γκζέλτσακ), Νιλί, Ενσικουλού
Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Μπεν Τζεμιά (22’ Ακόστα), Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Πίτι, Βάντερσον (82’ Καραγιάννης), Μπούντνικ (68’ Τσούκαλος)
http://www.gazzetta.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη