4,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας

4,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας
Δημοσιεύτηκε η δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης.

Πρόκειται για πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στα 4.494.000,00 €.

Με αφορμή την δημοσίευση της πρόσκλησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή του στην στρατηγική της Περιφέρειας για την ανανέωση των γεωργικών επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης για την Στερεά Ελλάδα.

«Ο πρωτογενής τομέας είναι το άρμα που μπορεί να τραβήξει την τοπική και την εθνική μας οικονομία μπροστά. Χρειάζεται όμως στήριξη, όραμα και όπλα. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε η Στερεά Ελλάδα να είναι παρούσα σε κάθε ευκαιρία και οι άνθρωποί της να βρίσκουν διέξοδο προόδου. Έχει ιδιαίτερη σημασία να μπαίνουν στην καλλιέργεια και την παραγωγή νέοι άνθρωποι. Από αυτούς περιμένουμε και σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων και του εμπορίου μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε την περίληψη της πρόσκλησης εδώ : https://pste.gov.gr/perilipsi-2is-prosklisis-toy-ypometro-6-1-egkatastasi-neon-georgon/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη