Η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στη Διεθνή Έκθεση DETROP boutique στη Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στη Διεθνή Έκθεση
DETROP boutique στη Θεσσαλονίκη
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 28 επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών συμμετείχε για πρώτη φορά στην 27η Διεθνή εξειδικευμένη έκθεση για delicatessen τρόφιμα DETROP boutique,  που πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο στη  Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, φιλοξενήθηκε ένας σημαντικός αριθμός εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, hyper markets, super markets, καταστήματα delicatessen κλπ) από συγκεκριμένες χώρες-στόχους όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α , με τους οποίους κλείσθηκαν προκαθορισμένα επιχειρηματικά ραντεβού (Β2Β). Συνολικά στην έκθεση φιλοξενήθηκαν 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετείχαν.
Τα περίπτερα της Στερεάς Ελλάδας, τόσο στο Hall 10 “Τρόφιμα – Ποτά”, όσο και στο Hall 8 “wine & cheese” προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και οι Στερεοελλαδίτες παραγωγοί πραγματοποίησαν σημαντικές εμπορικές συναντήσεις με εταιρείες  από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την περιοχή των Βαλκανίων.
Στην έκθεση και στο πλευρό των επιχειρήσεων παρευρέθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Θεμιστοκλής Χειμάρας με στόχο την ενίσχυση της δικτύωσης τους αλλά και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
«Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε έχουν έναν ξεκάθαρο και σημαντικό στόχο: Να δείξουμε στο ευρύ κοινό πως οι παραγωγοί μας δημιουργούν, πρωτοπορούν και διεκδικούν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Το αποτέλεσμα φαίνεται στα προϊόντα μας, τα οποία βήμα – βήμα, βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Η καρδιά των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας “χτύπησε” και  στην Θεσσαλονίκη.
Είμαστε μια δυνατή ομάδα και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει για να δημιουργήσουμε μόνοι μας τις συνθήκες εξόδου από την κρίση της οικονομίας της Στερεάς Ελλάδας»,  δήλωσε κατά την επίσκεψη του ο κ. Χειμάρας.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη