Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Προσχηματική η αποχώρηση της Ν.Δ. από την Επιτροπή για τη Novartis»

Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Προσχηματική η αποχώρηση της Ν.Δ. από την Επιτροπή για τη Novartis»
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προς την αξιωματική αντιπολίτευση για την ανεύθυνη στάση της στην «Υπόθεση Novartis». Κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιγράφουν τη σχέση διαπλοκής μεταξύ των κυρίων Γεωργιάδη και Φρουζή, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «ταυτόχρονη εξυπηρέτηση δημοσίου συμφέροντος και συμφερόντων πολυεθνικών δε νοείται». Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η προσχηματική αποχώρηση κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν επηρεάζει το έργο της επιτροπής αλλά και το έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Από τη σκευωρία, που ακούγαμε πριν ένα μήνα, έχουν φθάσει πλέον εφημερίδες – οι οποίες δεν είναι φίλα προσκείμενες στη σημερινή κυβέρνηση – να δημοσιεύουν επιστολές και ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του πρώην υπουργού και νυν αντιπροέδρου της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδη, με το ισχυρό πρόσωπο της Novartis κ. Φρουζή σε πολύ φιλικό ύφος. Αυτές περιλαμβάνουν, μάλιστα, υποδείξεις του δεύτερου για νομοθετικές παρεμβάσεις προς τον κ. Γεωργιάδη. Δημοσιοποιούνται τοποθετήσεις του κ. Φρουζή ότι η Novartis αποτελούσε την αγαπημένη βιομηχανία της Ελληνικής Κυβέρνησης για το 2014 και πολλά άλλα στοιχεία, στα οποία πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν απαντήσεις. Η Ελληνική Δικαιοσύνη και η αρμόδια Επιτροπή οφείλουν να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους, βάσει του Συντάγματος και των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα αδιάψευστα δεδομένα. Το Δημόσιο υπέστη ζημία ύψους άνω των 20 δις ευρώ, η έρευνα ξεκίνησε από το FBI στις Η.Π.Α. και στέλνεται στη Βουλή μία δικογραφία χιλιάδων σελίδων. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι, οι οποίοι έπρεπε να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη