Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Όλοι στην απεργία την 1η Μάη 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2018

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ, ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, μέχρι την τελική νίκη απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις του που έχουν μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση.

Ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, που οι εργάτες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους αντεργατικούς νόμους που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, τα μονοπώλια, οι ιμπεριαλιστές ακονίζουν τα μαχαίρια τους, γυαλίζουν τα κανόνια τους για τα συμφέροντά τους, ενώ μεγάλο μέρος του πλανήτη φλέγεται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, π.χ. Συρία, Μέση Ανατολή κ.ά. Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος που τη «λυπητερή» την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα. Η κυβερνητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, που θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση μιας «δίκαιης» ανάπτυξης, δεν είναι παρά ένα ακόμη ψέμα που θα προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα. «Δίκαιη» ανάπτυξη πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. «Δίκαιη» ανάπτυξη και μέτρα περιορισμού του δικαιώματος της Απεργίας και των αγώνων δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν ξεγελιόμαστε, όσο κι αν υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι τελειώνουν τα μνημόνια, γιατί γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια, η αντεργατική πολιτική στη συνέχεια θα βαφτιστούν «επιτήρηση των θεσμών», «διαρκής εποπτεία» και «εθνικοί στόχοι», που θα συνοδεύονται με καλέσματα συμβιβασμού και αποδοχής της βαρβαρότητας για πολλές δεκαετίες.

Η δική μας επιλογή είναι ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα σε σύγκρουση με τη γραμμή του κεφαλαίου. Τα λόγια, οι υποσχέσεις των αφεντικών και των κυβερνήσεων γίνονται αέρας. Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα.

Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα και τους κινδύνους των πολεμικών συγκρούσεων που πολλαπλασιάζονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη συναίνεση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και όσων κομμάτων πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, έχει μεγάλη ευθύνη που μας εμπλέκει όλο και πιο βαθειά στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του καυγά μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Εκθέτει, έτσι, το λαό σε επιζήμιες για τα συμφέροντά του συνέπειες.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη που έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, που προωθεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου με το αφήγημα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της συμμετοχής σε πολεμικές Νατοϊκές  επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με τον κίνδυνο να υπάρξει πολεμική εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις.

Μας βάζει σε μεγάλους κινδύνους βαφτίζοντας το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, σε δυνάμεις σταθερότητας, που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε θαλάσσιο στρατόπεδο Νατοϊκών πολεμικών πλοίων και όλη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, σε ένα απέραντο πεδίο βολής και βάσεων.

Εμείς οι εργάτες πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την πάλη μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, που γεννάει φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, προσφυγιά.

ü  Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που είναι εκτός συνόρων.

ü  Να δυναμώσουμε την πάλη μας για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

ü  Να κλείσουν οι στρατιωτικές βάσεις και τα στηρίγματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ü  Να υπερασπιστούμε το απαραβίαστο των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
ü   Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ü  Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες των γειτονικών χωρών. Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, τα ίδια όνειρα για το μέλλον των οικογενειών μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε, το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του, που τσακίζουν τη ζωή μας και δεν έχουν κανένα δισταγμό να κάνουν πολέμους για τα κέρδη τους.

Να απομονώσουμε τους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που καλλιεργούν τον εθνικισμό, το μίσος ανάμεσα στους εργάτες και την ίδια ώρα αποθεώνουν τα μονοπώλια και τις πολεμικές τους μηχανές.

Ο μόνος δρόμος είναι εμείς με την πάλη μας να υπερασπιστούμε και να κάνουμε πραγματικότητα όσα έχουμε ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. 
Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η εργατική τάξη όλου του κόσμου!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΠΡΙΛΗΣ 2018

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη