Εξόδιος Ακολουθία π. Γεωργίου Τσίκνα στη Μαντασιά Δομοκού

 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μαντασιά της Αρχιερατικής Περιφερείας Δομοκού και Ξυνιάδος, μετέβη το πρωί της Δευτέρας 16 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου προηξήρχε της Εξοδίου Ακολουθίας του αειμνήστου Συνταξιούχου Εφημερίου του χωριού π. Γεωργίου Τσίκνα.

            Τον Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν στην Ακολουθία: ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δομοκού και Ξυνιάδος Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο Αρχιεατικός Επίτροπος Θαυμακού και Νέου Μοναστηρίου Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Γεώργιος Βασιλακάκος, πλειάδα Ιερέων από τις ως άνω Αρχιερατικές Περιφέρειες, οι Διάκονοι και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

            Στον επικήδειο Λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και στην πίστη ημών των πιστών χριστιανών σ’ αυτό το γεγονός, η οποία μας δίδει χαρά ακόμη και στα δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο θάνατος ενός προσφιλούς μας προσώπου.

            Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

            «Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, κηδεύουμε σήμερα σ’ αυτό το χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μεγαλοπρεπώς τον π. Γεώργιο. Εικοσιτρείς Ιερείς, όσα και τα χρόνια που εποίμανε αυτό το χωριό.

            Ανθρωπίνως αισθανόμαστε λύπη όλοι εμείς αλλά περισσότερο η πρεσβυτέρα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, που φεύγει από κοντά μας,  αλλά έχουμε και την χαρά της Αναστάσεως, ότι δηλαδή δεν απέθανε αλλά μέσω του θανάτου πέρασε από τον παρόντα κόσμο εις την αληθινή Ζωή, η οποία είναι μετά του τάφου αιώνιος  Ζωή.

            Ο π. Γεώργιος δεν κατείχε περγαμηνές και πτυχία. Ήταν ένας ταπεινός Ιερεύς που προσπαθούσε να μεταδίδει την λόγο του Θεού δια των μυστηρίων.

            Ο Παπάς είναι η κεφαλή του χωριού. Είναι εκείνος που προσάγει τον άνθρωπο εις τον Θεό. Είναι ο οικονόμος των Ιερών Μυστηρίων. Αυτός σας εβάπτισε, σας κατήχησε, σας αγίαζε και σας μετέδιδε τα άχραντα Μυστήρια.

            Να εύχεστε  για την ανάπαυση της ψυχής του και ο π. Γεώργιος θα προσεύχεται από τον Ουράνιο Θυσιαστήριο, για την οικογένειά του, για το ποίμνιό του και για όλους εμάς. Αυτές οι ευχές από τις ψυχές που είναι στον ουρανό μας στηρίζουν.

            Ας έχουμε όλοι την ευχή του και ο Θεός να τον αναπαύει όπου το Φως της Ζωής. Στην καλή του πρεσβυτέρα, τα παιδιά,τα εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς, ο Θεός να τους χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους».

            Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματος του μακαριστού π. Γεωργίου σε τάφο πίσω από το Ιερό Βήμα του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, το οποίον ευρίσκεται πλησίον του Ενοριακού Ναού.

            Τέλος στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και σε όλα τα καφενεία του χωριού, εκ μέρους της οικογενείας,  προσεφέρθη καφές εις μνήμην του.

imfth.gr









Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη