Επιτροπές και θόρυβος για τον κ. Γαβρόγλου - Σιωπές χωρίς ενημέρωση για τον κ. Βίτσα!!! ΓΙΑΤΙ τέτοιες διακρίσεις «τράμπες» στη ΣΤΕΡΕΑ;

Επιτροπές και θόρυβος για τον κ. Γαβρόγλου
Σιωπές χωρίς ενημέρωση για τον κ. Βίτσα!!!
ΓΙΑΤΙ τέτοιες διακρίσεις «τράμπες» στη ΣΤΕΡΕΑ;
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Καμμιά Αρχή ή «αξιωματούχος» ΔΕΝ αποφάσισε ουδεμία ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλά είχε ΣΙΓΗΣΕΙ επί ΧΡΟΝΙΑ μετά ΚΑΙ την κατάργηση του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Με κύριο επιχείρημα ότι η …. συγκυρία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ εμπόδιζε …. «εξελίξεις».
Αλλά … ΞΑΦΝΙΚΑ … με τα ΙΔΙΑ και χειρότερα «οικονομικά» για την (επαν) ίδρυση του Πανεπιστημίου, ΞΑΦΝΙΚΑ οι … προβολείς άναψαν και κινήθηκαν με την T.V. και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης  στην … «κοινή γνώμη της … Στερεάς» με … «επιτροπές», «συσκέψεις», κι άλλες … επιτροπές και επισκέψεις «επιτόπου στα χωριά και Δήμους της Στερεάς» για ποιο θέμα; ΤΟ ΙΔΙΟ που επί ΧΡΟΝΙΑ δεν το συζητούσαν καθόλου, ως ΕΑΝ ξαφνικά να βρέθηκαν «ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ» για … «άλλο» … Πανεπιστήμιο στη ΣΤΕΡΕΑ. Αμέσως, λοιπόν, στο …  Caravel Αθηνών, παραδίδεται ΚΑΙ η … «μελέτη» πανηγυρικά!!!
Έτσι, λοιπόν, ΤΩΡΑ ο κ. Γαβρόγλου δεν ήρθε τελικά στη … Λαμία. Ένα … «άλλο» Πανεπιστήμιο και … «Δελφικό» … μάλιστα… (με Έδρα Δελφική;) και όχι της «Ανατολικής» Στερεάς Ελλάδας, όπως ΚΑΚΩΣ, από άγνοιά τους ονόμασαν οι … «μελετητές τώρα» μειώνοντας το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας που λειτουργούσε. Και μάλιστα ΤΩΡΑ…προτείνουν και … πάλι …το Τμήμα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, που είχε «πάει» στο … Πάντειο, ΝΑ … ξαναγυρίσει… ζητάνε… και ΑΥΤΟ στη … Λειβαδιά!!! «Προτείνουν οι μελετητές», … πήγαινε – έλα «στη … Μεγάλη Λειβαδιά…», όπου λειτουργούσε και μεταφέρθηκε στην Αθήνα!!! Αλλά και ... «Πρότυπο … μεταναστευτικής πολιτικής η … Λειβαδιά», της … αξίζει, βέβαια, και ένα … Τμήμα, πάλι «επιστροφής» ή … «αντισταθμιστικής» πολιτικής, ως «υπόδειγμα κάθε άλλης … πόλης που θέλει και άλλα … οφέλη και το μεταναστευτικό μαζί»!
             Το Α.ΤΕΙ. της … Θεσσαλίας ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ και ΑΥΤΟ …από την … ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟΥ … να μεταφερθεί από τη Λαμία «Η Σχολή της Λαμίας» στη … Λάρισα!!! Δηλαδή στη … Θεσσαλία!
            Εφορμούν κάθετα ΟΛΟΙ . Ακόμα και το ΤΕΙ … της … Θεσσαλίας  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ και … αυτόγια ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ. Να μεταβληθεί σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ από … Καρδίτσα, όχι μόνο η Έδρα ΛΑΜΙΑ αλλά ΟΛΗ η Περιφέρεια Στερεάς αφού η ΚΑΡΔΙΤΣΑ θα έχει ΟΛΑ όσα ούτε ως «παράρτημα Θεσσαλίας» ΔΕΝ θα έχει ΟΛΗ η Στερεά και το … «χωριό» Λαμία!!!
Όμως η … άλλη Μεγάλη ΕΙΔΗΣΗ είναι ΠΙΣΩ από το παραβάν ΤΕΤΟΙΑΣ «παράδοσης» μελετών και … ενημέρωσης λαού … μέχρι και το … Caravel Αθήνας από τη … Στερεά για τη … Στερεά… πανηγυρικά!!! Δηλαδή:
Ενώ ΞΑΦΝΙΚΑ … πολύς … καπνός και ο θόρυβος με … λάμψη μεγάλη…για επιτροπές – επισκέψεις – συσκέψεις, T.V. για το Πανεπιστήμιο, όμως: την ΙΔΙΑ στιγμή ΑΘΟΡΥΒΑ ο κ. Βίτσας έρχεται στη … Λειβαδιά και αποτυπώνει για ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ και για τα επόμενα ΧΡΟΝΙΑ «περαστικά» ή ΜΟΝΙΜΑ την εγκατάσταση ΕΔΩ  «χώρου» ενός … «άλλου» … σχεδίου και «χάρτη νέας Ελλάδας» ή «νέου χάρτη Στερεάς Ελλάδας» μεταναστών-προσφύγων από τα … νησιά στην … Ηπειρωτική Ελλάδα, και ευρέως σε όλη τη ΣΤΕΡΕΑ Ελλάδα. Ήταν γνωστά ΑΥΤΑ; ΔΕΝ Υπήρξε από τους Δήμους, την Περιφέρεια ή άλλου ουδενός  καμμιά σύσταση«Επιτροπής μελέτης» ούτε  επισκέψεις – συσκέψεις και με την T.V. , χωρίς ενημέρωση ουδενός περί ... αυτού του … «άλλου» ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ αυτού του τεραστίου θέματος που αλλάζει τα δεδομένα στη ΣΤΕΡΕΑ  Ελλάδα, σε Δήμους, χωριά, χωράφια, εργοστάσια, σχολεία, Σχολές, πανεπιστήμια, «καφετέριες, γκαρσονιέρες, σουβλάκια» και τα τοιαύτα, αλλά και … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ. Όχι βέβαια. ΟΥΔΕΜΙΑ υπήρξε ούτε καν … επιτροπή ή σύσκεψη διευρυμένη με ΟΛΟΥΣ από ΟΥΔΕΝΑ «αρμόδιο» για ενημέρωση έστω στοιχειώδη των … φορέων των … πολιτών της τοπικής κοινωνίας της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος, που ΤΗΝ αφορά ΑΜΕΣΑ ΤΩΡΑ και για ΧΡΟΝΙΑ μετά…μια τέτοια μεταβολή.
Χωρίς συσκέψεις, επισκέψεις για την εγκατάσταση μεταναστών ΕΔΩ και ΤΩΡΑ για μια … «άλλη» ΣΤΕΡΕΑ, καμιά «μελέτη πριν» επιτροπές κανενός «μελετητή» ή … «ερευνητή» ή … «ενημερωτή» για θετικά ή αρνητικά «επεισόδια» αυτής της «σειράς-σίριαλ» που θα παίζεται στη Σκηνή της Στερεάς. Αλλά ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ χωρίς συνεχώς προβολείς με τον κ. Βίτσα, τον κ. Αβραμόπουλο Επίτροπο Ε.Ε., τον Ύπατο Αρμοστή ΟΗΕ κ. Philipp Leclerk, τον Γραμματέα Μετανάστευσης κ. Κλάπα (ποια… «μελέτη, ποιού Μελετητή» παραδόθηκε για ΑΥΤΟ το θέμα στο … Caravel;;;) ΣΙΓΗ  πολιτικού ιχθύοςπίσω από το παραβάν. Χωρίς ΦΩΤΙΣΜΟ από κανέναν για ΤΙΠΟΤΑ και προς ενημέρωση ΟΥΔΕΝΟΣ για τους ενδιαφερόμενους ΠΟΛΙΤΕΣ της ΣΤΕΡΕΑΣ. ΔΕΝ έγινε ΠΟΤΕ καμμία ούτε σοβαρή ούτε καν «μελέτη» να παραδοθεί στο … Caravel επί ΑΥΤΟΥ… του θέματος… Την ίδια στιγμή Προβολείς και «τυμπανοκρουσίες» για το ένα θέμα, αλλά χωρίς φώτα  στο παραβάν το άλλο.
«Με πολλές τυμπανοκρουσίες … ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ για τον κ. Γαβρόγλου» ενώ «ΟΥΔΕΙΣ, ούτε καν ψίθυρος ερευνών-μελετητών- ακαδημαϊκών – επιτρόπων- ειδικών ΕΔΩ στη ΣΤΕΡΕΑ για το … παραβάν του κ. Βίτσα και ΟΣΑ φέρνει ΕΔΩ χωρίς ενημέρωση από T.V. από επισκέψεις-συσκέψεις επιτόπου σε κάθε … Δήμο μελέτης για … υποδομέςεξελίξειςεπιρροέςσε μια «άλλη» πλέον ΣΤΕΡΕΑ του κ. Βίτσα….».  ΧΡΟΝΙΑ πριν ζητούσα να ενημερωθούν ΠΛΗΡΩΣ  οι Υπεύθυνοι Πολίτες για αυτό που ονόμαζα τότε «Ανθρώπινη Λόγχη μεταναστών του Ερντογάν» που θα διαπερνά ΟΛΟ το ΣΩΜΑ της Ελλάδας ΚΑΙ της … ΣΤΕΡΕΑΣ…Και κάθε προεκλογικά για το Δημογραφικό ΕΔΩ. Για τον μετασχηματισμό από ΕΘΝΟΣ-Κράτος – σε πολυσυλλεκτικό «άλλο» Κράτος με μόνο στα επόμενα πενήντα χρόνια ΜΟΝΟ 3.500.000 Ελλήνων για αυτή την … «πολυπολιτισμική» κοινωνία ΜΑΣ. Πολυσυλλεκτικό - Πολυεθνικό ΚΡΑΤΟΣ. Όχι … «(μονο)εθνικό», επανειλημμένως για ανάγκη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Να τονίσω ότι ενδιαφέρει: οι ΠΟΛΙΤΕΣ να ενημερωθούμε, να αποφασίσουμε ΜΕΤΑ από ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ κυρίως για τις συνέπειες αποφάσεων ΜΑΣ με ελεύθερη αλλά με Γνώση Βούληση ΜΑΣ οτιδήποτε. Αλλά ΟΧΙ «υπογείως» ξαφνικά …. «γεγονότα» ΕΠΙΒΟΛΗ, που μας αφορούν άμεσα ΧΩΡΙΣ καμμία ΠΡΙΝ ενημέρωση μας από κανέναν «καμμιά επιτροπή ή … σύσκεψη διευρυμένη τοπικώς». Υπογείως ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τετελεσμένα. ΑΝ αυτή η νοοτροπία ΔΕΝ σταματήσει με τέτοια επιβολή πολιτικής τακτικής «αρμοδίων» και «αξιωματούχων κάθε λογής επιπέδου και διορισμένων και εκλεγμένων» το χειρότερο δεν σταματά και το καλύτερο δεν έρχεται. Γι΄αυτό ανάγκη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.  «Επιτροπές» με T.V. για τον κ. Γαβρόγλου, αλλά … παραβάν για τον κ. Βίτσα και σιγή χωρίς «επιτροπή» χωρίς … μελέτες για Συνέπειες στην ΠΡΑΞΗ καθημερινότητας και ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ βαθειές και αλυσιδωτές επί ΧΡΟΝΙΑ, που αρχίζει από ΤΩΡΑ με αποφάσεις  του κ. Βίτσα και από ΤΩΡΑ στη … Στερεά … Ελλάδα. «Τράμπες» στη … Στερεά … με κ. Γαβρόγλου και κ. Βίτσα δεν επιτρέπονται.
ΠΩΣ και  ΤΟΣΟΙ ΜΑΖΙ από ... Αθήνα ... και Ευρώπη και Αμερική στη ... Λειβαδιά ; Τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε τέτοια ΕΔΩ συνάντηση για ΟΛΗ τη Στερεά και τους Δήμους της; Με ποιες επιτόπου διευρυμένες συσκέψεις ή μελέτες τίνων και με την T.V. να τις παρουσιάζει; Μικρό ΓΕΓΟΝΟΣ είναι οτι όλοι μαζί οι επικεφαλής του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ βρέθηκαν στη Λειβαδιά της ΣΤΕΡΕΑΣ χωρίς καμμία σύσκεψη πριν η «μελέτη επιτροπών» για το μεταναστευτικό του κ. Βίτσα στη ΣΤΕΡΕΑ. Ενώ όλοι «ακούγαμε» μόνο για τον «Γαβρόγλου» και μόνο τις «επιτροπές για ΜΟΝΟ τον κ. Γαβρόγλου»; Για το «Σχέδιο Ηλιος» του κ. Βίτσα ποια ενημέρωση ΤΟΠΙΚΩΣ και σύσκεψη και «επιτροπή» με ή χωρίς Ακαδημαϊκούς για να υποβληθεί στο Caravel ΚΑΙ αυτή; Όχι μόνο ξαφνικά προβολείς και .... «μελέτες» εδώ για το ένα θέμα αλλά χωρίς ούτε μια από ΠΡΙΝ «σύσκεψη φορέων ούτε μελέτη» για το άλλο; που όμως εξελίσσονταν ταυτόχρονα στον ίδιο τόπο και τα δύο και θα αφορούν ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ, επί ΧΡΟΝΙΑ!. Ο κ. Γαβρόγλου στην Λαμία αλλά ΚΑΙ ο κ. Βίτσας με τον κ. Phillipe Ceilerk τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Βίτσα και κ. Κλάπα (Ευρωπαϊκή Ένωση – Ο.Η.Ε. και Ελλάδα) στη ... Λειβαδιά χωρίς «επιτροπές» «μελέτες» καμμιά ενημέρωση ουδενός από ΠΡΙΝ των ... φορέων και τοπικής κοινωνίας, πίσω από το παραβάν. ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ και αναλύσεις... για το σχέδιο «Ήλιος».
            ΔΥΟ Γεγονότα για ΟΛΗ τη ΣΤΕΡΕΑ , αλλά με διακρίσεις και «τράμπες» μεταξύ τους. Αυτό το «νέο» πείραμα «τράμπας» ερήμην Γνώσης λαού θα πετύχει!!!;;;;

Στη ΣΤΕΡΕΑ η ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού με τέσσερα Τμήματα: 1) Αρχαίου Πολιτισμού, 2) Βυζαντινού και Νεοελληνικού Πολιτισμού, 3) Ελληνικής Γλώσσας (ξενόγλωσσο) και 4) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ Πολιτικής. Θα πρόσφερε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ στην Ελλάδα ΚΑΙ στους «φιλοξενούμενους ΤΗΣ εδώ» και ΔΙΕΘΝΩΣ θα έφερνε ΠΛΟΥΤΟ και ΔΟΞΑ οφέλη διεθνώς με Διπλωματία στην ΠΡΑΞΗ της Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής Δύναμης της Ελλάδας ιδιαίτερα με τις σημερινές συγκυρίες. Με την προσθήκη Κέντρου Αρχαιογνωστικών Επιστημών και Σπουδών ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ Μεσογείου. Και η πρότασή μου για α) Πολιτιστική Πρωτεύουσα των ΝΕΩΝ της ΣΤΕΡΕΑΣ και β) Αξιοποίηση ΓΙΑ … ΕΙΡΗΝΗ και ΕΙΡΗΝΙΚΗ υποδοχή με τον ΞΕΝΙΟ Δία αλλά και της Συνένωσης σε Συμμαχίες ΕΙΡΗΝΗΣ. Κρατών-Εθνών-Λαών και όχι βαρβαρισμού εχθρών και φιλοξενούμενων αλλά με το Πνεύμα (το ξεχασμένο στην Πράξη) Αρχαίων Αμφικτυονιών στον Δήμο Λαμιέων σε σύνδεση με τις Θερμοπύλες ΕΔΩ είναι ένα ευρύτερο πλαίσιο ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και Υπεράσπισης Τοπικών Κοινωνιών ΣΤΕΡΕΑΣ του Δικαιώματός τους
και Χρέος ΤΟΥΣ ποικίλης Ανάπτυξης ΤΟΥΣ με Άνοδο-Πρόοδο υλική και πνευματική μαζί, ιδιαίτερα για τους ΝΕΟΥΣ.
Οι «μελετητές» και «επιτροπές τους» ΤΩΡΑ … προτείνουν την .. επαναμεταφορά του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης που είχε ξαναμεταφερθεί … πάλι πίσω… από την Αθήνα στη … Λειβαδιά!!  Εκεί που ΞΑΦΝΙΚΑ χωρίς … «μελέτη από … πριν, ΗΡΘΕ ο κ. Βίτσας και με τον Επίτροπο Ε.Ε. και με τον Αρμοστή του Ο.Η.Ε. και με τον Γραμματέα… μετανασταυτικού … ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ …»   «Τυχαίο»; Ίσως ... αλλά το επισημαίνω για τα πριν και… μετά …
Αυτοί οι ΙΔΙΟΙ όμως δεν «λένε κουβέντα» στις … μελέτες τους… για τη ΜΕΤΑΦΟΡΑ του ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ από την … Αθήνα για πρώτη φορά … στην Επαρχία έστω της … Λειβαδιάς των Θηβών, της ΣΤΕΡΕΑΣ. Μήπως θα εμποδίσει τέτοια Μεταφορά ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ τη … «μεταφορά προσφύγων από τον κ. Βίτσα» στη Στερεά; Ή μήπως
τον κ. Γαβρόγλου γιατί θα … «ζημιώσει» τους Αγρότες και τον Τουρισμό ή την Οικονομία ή το… Δημογραφικό στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ και κάθε «μελετητής» αφήνει στα «εκτός πεδίου  Επιστήμης και προτάσεών του» το ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ στις … γλάστρες του Κολωνακίου να καλλιεργούν εκεί την Επιστήμη τους στο … Caravel!! ΑΥΤH ΕΙΝΑΙ Αποκεντρωμένη Μεταρρύθμιση σε όφελος Πανελληνίως με ενίσχυση του Αγροτικού Τομέα με σύνδεση Επιστήμης – Παραγωγής στον τόπο παραγωγής και με Ινστιτούτο ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ Ερευνών – Μελετών ΕΔΩ στην Επαρχία ΜΑΣ – ΥΠΑΙΘΡΟ χώρα.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη