Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στους πρόποδες του Κάστρου

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου, παραμονή  της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαος  χοροστάτησε και ωμίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου Λαμίας στη συνοικία της παλαιάς πόλεως.

        Τον Ποιμενάρχη μας στην ακολουθία πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας  της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Προϊστάμενος - Εφημέριος π. Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, ο Αρχιδιάκονος π. Ευσταθιος Κατόπης και πλήθος πιστών από την συνοικία των Αγίων Θεοδώρων και τη Λαμία.

        Μετά την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον ιδιαίτερα λαοφιλή Άγιο Μεγαλομάρτυρα τροπαιοφόρο Γεώργιο, στην γενναιότητα και την πίστη του, αρετές με τις οποίες εγώργησε το γεώργιον του Θεού  κηρύττοντας με παρρησία  τον Χριστό στους ειδωλολάτρες υπομένοντας καρτερικά το μαρτύριό του.

        Τέλος ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες και την προστασία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχάρη δε τον συνταξιούχο γέροντα Ιερέα π. Αναστάσιο Τριπαμπούκη, ο οποίος με ιερό ζήλο και αγάπη ιερουργεί ανελλιπώς στο Ιερό παρεκκλήσιο, μεταδίδοντας την ευλογία και την Θεία χάρη στους πιστούς της συνοικίας.

         Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με όλους τους πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή του.



Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη