Την ανάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού εόρτασε η Ενορία του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου

Την ανάμνηση των 10 ετών από τα  εγκαίνια  του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο εόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων 22 Απριλίου η  Ενορία  του Σταθμού Λιανοκλαδίου με Αναστάσιμη Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία και παραδοσιακή εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού.

   Τον Ποιμενάρχη μας στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ο οποίος στο κήρυγμά του αφού μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιώτατου σε όλο το πλήρωμα τα Ενορίας, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των εγκαινίων ενός Ναού,  τα οποία αποτελούν αφορμή για τον προσωπικό εγκαινιασμό της ψυχής μας.

   Από νωρίς το πρωί  τα μέλη των Ενοριακών παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων παίδων και ενηλίκων ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές τους, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

   Μετά το πέρας  στον προαύλιο χώρο, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και πλούσια κεράσματα, κατά την διάρκεια της οποίας τα χορευτικά τμήματα  της Ενορίας υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Κωνσταντίνου Καλαθά, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

   Στην αρχή της εκδηλώσεως, ο Προϊστάμενος – Εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Καρανάσιος καλωσόρισε τους παρισταμένους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους ανθρώπους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδηλώσεως και ανακοίνωσε ότι η Ενορία απέκτησε δεκατέσσερις παραδοσιακές στολές και σιγά σιγά δημιουργεί την δική της ιματιοθήκη. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι έχουμε ευθύνη ως Έλληνες να διατηρήσουμε την πίστη και την Ελληνόρθοδοξη παράδοση μας, διατηρώντας όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα.

   Στο εορτασμό παρέστη μεταξύ άλλων  και ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκ της Ενορίας
imfth.gr


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη