Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Εργατική Πρωτομαγιά 2018 - Απεργιακή συγκεντρώση στη Λαμία (ΦΩΤΟ)

Μαζικό και αγωνιστικό μήνυμα καταδίκης των ιμπεριαλιστικών πολέμων, έστειλαν οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και συνταξιούχοι που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά, που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας.
 Με συνθήματα όπως "Χρέος στο Σικάγο και την Καισαριανή, είναι ο αγώνας για την ανατροπή", οι συμμετέχοντες στην απεργιακή συγκέντρωση, τίμησαν τους νεκρούς του ταξικού εργατικού κινήματος και δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα "μέχρι την τελική νίκη των λαών".
 Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση, ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, και αντιπρόεδρος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, Παναγιώτης Πολίτης, ο όποιος αναφέρθηκε στην αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο το 1886, στους νεκρούς εργάτες των πρώτων απεργιών στη χώρα μας, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, στο Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944. 
 Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερες αναφορές σε τοπικά ζητήματα όπως οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ και τις μεθοδεύσεις, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. 
 Κατήγγειλε επίσης, την εργοδοσία των βιομηχανιών Chipita και Χαρτοποιΐα Δαμάστας, που επέβαλαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν την ημέρα της Πρωτομαγιάς, τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη στάση της εργοδοσίας βρίσκει "πάτημα" στους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Επίσης κατήγγειλε τον εργολάβο στον τομέα της σίτισης στο νοσοκομείο της Λαμίας, ο οποίος παραμονή της Πρωτομαγιάς απέλυσε εργαζόμενη χωρίς καμία αιτιολογία.
 Ιδιαίτερες αναφορές, έγιναν στο πλαίσιο της κεντρικής ομιλίας του Παναγιώτη Πολίτη και στις εξελίξεις στη γειτονιά μας και την ευρύτερη περιοχή. Εξέφρασε έντονη ανησυχία για την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και τόνισε ότι οι πόλεμοι γίνονται προκειμένου οι ιμπεριαλιστές να ξαναμοιράσουν την γη και τον πλούτο. Τόνισε επίσης ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και προσδιόρισε ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι δεν είναι ξένοι και ασύνδετοι με την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, αλλά έχουν κοινή μήτρα τον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια , πολέμους και εξαθλίωση.
 Χαιρετισμό εκ μέρους των αγροτών, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας , Βαγγέλης Τσολίσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μικρομεσαίος αγρότης, προσδιορίζοντας ότι οι πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, οδηγούν την μικρομεσαία αγροτιά στον αφανισμό.
 Στη διπλή εκμετάλλευση που βιώνει η εργαζόμενη γυναίκα, στάθηκε στο χαιρετισμό της, το μέλος της ΟΓΕ, Ανδριάνα Μπαφούτσου, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών Σωματείων της Φθιώτιδας απηύθυνε ο Θανάσης Ντίνος Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΟΑΕΕ .
Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, ολοκληρώθηκε με πορεία και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη