Ο Ερυθρός Σταυρός Λαμίας και το Ορφανοτροφείο Θηλέων εόρτασαν τον προστάτη τους Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας μετέβη το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού Λαμίας,  όπου και ετέλεσε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας την αρτοκλασία υπέρ υγείας και δυνάμεως όλων των μελών του Ερυθρού Σταυρού Λαμίας, οι οποίοι την ημέρα αυτή τιμούν τον προστάτη τους Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, τον ηγαπημένο μαθητή του Χριστού.

   Μετά την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων  μελών του Ερυθρού Σταυρού και ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε στον Πρόεδρο και  στα μέλη να έχουν υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της προσφοράς και διακονίας τους στον πάσχοντα άνθρωπο καθώς και ο Κύριος να αναπαύει τις ψυχές όλων εκείνων των κεκοιμημένων μελών του Ερυθρού Σταυρού.

   Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λαμίας κ. Ελευθέριος Παπαδημητρίου, ιατρός με όλα τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου , οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων κ. Γεώργιος Λάμπρου και η κ. Βίβιαν Αργύρη, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και άλλων φορέων του τόπου μας.

   Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας και στο πανηγυρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου όπου χοροστάτησε και ωμίλησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

   Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην σχέση Αγάπης και Αναστάσεως.

   Χαρακτηριστικά ανέφερε:

   «Ο άγιος Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, ο ηγαπημένος μαθητής του Χριστού εορτάζεται σήμερα, αγαπητοί μου  πατέρες και αδελφοί σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στο φωτοφόρο και χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως και το μήνυμα που εκπέμπει σε όλους μας είναι μήνυμα Αναστάσεως, διότι η Αγάπη δεν είναι βίωμα του παρόντος κόσμου, αλλά της αιωνίου ζωής.

  Η Αγάπη είναι τρόπος ζωής μετά θάνατον, αλλά για τα μέλη του σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, βιώνεται εν τη Εκκλησία και πριν από τον θάνατο.

   Από το βάπτισμά μας είμαστε καλεσμένοι στο χάρισμα αυτό της Αγάπης, ένα χάρισμα το οποίο δεν πράττεται με λόγια αλλά με έργα.

   Απόλυτα ταυτισμένη με την ζωή της Αναστάσεως είναι η ζωή της Αγάπης και εκείνος που πιστεύει εις τον Αναστάντα Κύριο, εκείνος γνησίως Αγαπά».

   Τέλος ο Σεβασμιώτατος κατακλείοντας το κήρυγμά του, επαίνεσε την Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Σταυρούλα Πελέκη και τις συνεργάτιδές της για το δύσκολο αλλά τόσο θεάρεστο έργο το οποίο επιτελούν ευχόμενος, όπως ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει στην ψυχή τους τόσο αυτών όσο και των κοριτσιών που φυλοξενούνται στο Ίδρυμα μόνιμα τη χαρά της Αναστάσεως και να είναι η ζωή τους πάντοτε πλημμυρισμένη από την αγάπη του Χριστού μας.

 Στην συνέχεια στο σαλόνι του Ιδρύματος προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα όπου ο Σεβασμιώτατος  είχε μια ευχάριστη συνομιλία με την κα Πελέκη, τα κορίτσια και όλους τους παρευρισκομένους πιστούς.

  Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ των πολλών πιστών,  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι δάσκαλοι και αντιπροσωπεία μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

imfth.gr






Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη