Μαθήματα Φιλοζωίας σε Δημοτικά Σχολεία Λαμίας και Δομοκού από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας

Δελτίο τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας
για μαθήματα Φιλοζωίας σε Δημοτικά Σχολεία Λαμίας και Δομοκού

Στα πλαίσια του προγράμματος ''Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη'' ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, 9 και 10 Μαΐου 2018, παρέδωσε  μαθήματα φιλοζωίας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και στα Δημοτικά Σχολεία Εκκάρας και Νέου Μοναστηρίου.

Τα παιδιά είχαν την  ευκαιρία να κατανοήσουν τις ανάγκες των ζώων και να προβληματιστούν για τις συνθήκες αιχμαλωσίας και παθητικής κακοποίησης που υφίστανται πολλά από τα έμβια όντα του πλανήτη μας που διαβιούν σε κλουβιά και ενυδρεία, όταν η φύση τα έχει προδιαγράψει να εντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον και στις ανοιχτές θάλασσες.

Σημαντικό μέρος της διδασκαλίας αναλώθηκε και στο κεφάλαιο αδέσποτα: πώς ζουν, πώς δημιουργούνται, πώς θα αντιμετωπίσουν τον φόβο που γεννά η παρουσία τους, πώς μπορούν να συνυπάρξουν μαζί τους και κυρίως πώς θα γίνουν υπεύθυνοι πολίτες ώστε να μην υπάρχουν νέες εγκαταλείψεις.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που με τόση ευαισθησία αποφάσισαν να δώσουν στα παιδιά τροφή για σκέψη δεδομένου πως η φιλοζωία, η συμπόνια και η συναίσθηση των αναγκών του άλλου χτίζονται στις μικρές ηλικίες αλλά και για να  πληροφορηθούν πως πίσω από κάθε εγκατάλειψη ζώου κρύβεται ένας ανεύθυνος άνθρωπος .

Για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας
Η Πρόεδρος Έφη Γρίβα



 



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη