Σαρακιώτης σε Βρούτση: «Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, φοβάστε τη Δημοκρατία»

Σαρακιώτης σε Βρούτση: «Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, φοβάστε τη Δημοκρατία»
Σε έντονους ρυθμούς κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Σαρακιώτη και του Βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα των μνημονίων, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε:
«Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο. Τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας κλείνει το κεφάλαιο των μνημονίων. Οι μήνες, που διανύουμε και μέχρι να φθάσουμε τον Αύγουστο, είναι κρίσιμοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και βεβαίως για όλη την ελληνική κοινωνία. Αν μη τι άλλο το οικονομικό επιτελείο πρέπει να εστιάσει στο συγκεκριμένο τομέα: στις ρυθμίσεις για το χρέος και στην καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Από το Σεπτέμβριο του 2018 εδώ είμαστε να συζητήσουμε».
Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην παραφιλολογία περί μέτρων και περικοπών μετά το πέρας των μνημονίων:
«Υπάρχουν τα μέτρα, τα οποία έχουν ψηφιστεί και τα οποία, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν η κυβέρνηση για άλλα δυσχερή μέτρα – κόντρα στις επιδιώξεις των δανειστών – κατάφερε να τα ξεπεράσει. Να θυμηθούμε τις 100 δόσεις, οι οποίες εκλήφθηκαν ως μονομερής ενέργεια; Να θυμηθούμε την έκτακτη ενίσχυση προς τους συνταξιούχους επί δύο συνεχόμενα έτη; Είναι αυτά που είχαν κόψει η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πολλά άλλα ακόμα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να μπω σε μια διαδικασία υποσχέσεων. Τόνισα και πάλι ότι το κρίσιμο είναι ο Αύγουστος και από εκεί και πέρα, θα επιδιώξει και το οικονομικό επιτελείο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός οτιδήποτε καλύτερο και για τα μέτρα, που έχουν ψηφισθεί αλλά και για τις άλλες δυνατότητες που θα έχουμε. Τονίζω και πάλι: να θυμηθούμε τι πλεονάσματα είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Έως το 2030 μ.ό. 4,2%».
Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα «επιτεύγματα» της Ν.Δ.:
«Η σημερινή κυβέρνηση επί τρία χρόνια έχει πιάσει όλους τους στόχους, κάτι το οποίο δε γινόταν από το 2010 έως το 2014. Έχω πολύ καλή εικόνα της κοινωνίας, καθημερινή εικόνα. Δε θα πρέπει να λέμε ότι πετύχαμε τους στόχους; Από το 2010 έως το 2014 ελήφθησαν 62 δις ευρώ μέτρα και δεν πιάσαμε ούτε μία φορά τους στόχους. Ήταν επιτυχία; Σε ποια ανάπτυξη αναφέρονται; Η πρόβλεψη ήταν 0,6% για το 2014 και φθάσαμε εν τέλει στο -1,6%. Ακούω για άδικες μειώσεις. Ήταν δίκαιες οι μειώσεις, που έκαναν Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις συντάξεις από το 2010 έως το 2014; Μας χρεοκόπησαν κάποιοι. Το 3% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ευθύνη;»
Αναφορικά με την προοπτική διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:
«Εγώ θα αναφέρω τη δήλωση του κ. Μίχαλου, που θεωρώ ότι είναι ο πλέον αρμόδιος, ο άνθρωπος που έχει την καλύτερη εικόνα για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο οποίος δήλωσε ότι «θα πρέπει να λιώσει αυτή η καραμέλα των πρόωρων εκλογών και αυτή τη στιγμή όποιος αναφέρει για πρόωρες εκλογές δεν έχει καμία εικόνα της πραγματικής κατάστασης».
Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε σκωπτικό ύφος στην κριτική της Ν.Δ. για τον «Κλεισθένη» λέγοντας: «Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, φοβάστε τη Δημοκρατία».

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη