Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για τη σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 5820/10-05-2018 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

                          
Ερώτηση
προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Θέμα: Σιδηροδρομική Γραμμή Τιθορέα - Λιανοκλάδι

O Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στις 22.12.2017, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ στη Λαμία, δήλωσε πως «με το που θα ξεκινήσει η νέα χάραξη, ξεκινάμε μελέτη και εργασίες για την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς».
Ωστόσο, τα μέχρι σήμερα Κυβερνητικά πεπραγμένα, δεν επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Αντιθέτως, πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η συγκεκριμένη γραμμή έχει αφεθεί στην τύχη της, ενώ σταθμοί (Λιλαία) και τμήματα αυτής (Αρπίνη – Ασωπός) έχουν γίνει στόχοι αγνώστων δραστών, οι οποίοι αφαιρούν σημαντικό αριθμό υλικών.
Υπενθυμίζεται πως πρόταση για ανάπτυξη τουριστικής / θεματικής διαδρομής στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, είχε υποβληθεί μέσω δημοσιοποιημένης επιστολής του υπογράφοντα προς τους αρμόδιους υπουργούς, μεταξύ αυτών και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, από τις 4.10.2016.
Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:

1ον. Ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός του Υπουργείου για τη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι; Έχουν γίνει σχετικές μελέτες; Πότε θα ξεκινήσουν «οι εργασίες την αξιοποίηση της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι για τουριστικούς σκοπούς», όπως είχε δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;
2ον. Έχει υπόψη του το Υπουργείο τα αναφερόμενα περιστατικά κλοπών; Αν ναι, σε τι ενέργειες έχει προβεί για να προασπίσει τη δημόσια περιουσία;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Σταϊκούρας

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη