Καταγγελία για απόλυση εργαζομένου στη σίτιση του νοσοκομείο της Λαμίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Λαμία 2/5/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εργοδοσία για άλλη μια φορά έδειξε το αληθινό πρόσωπο της.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης με καθεστώς εργολαβίας στον τομέα της σίτισης του νοσοκομείου της Λαμίας.
Μιας εργαζόμενης, που εξυπηρετούσε πάγιες και διαρκείς ανάγκες για πολλά χρόνια και η απόλυση της, εξυπηρετεί μονάχα στο να αυξήσει τα κέρδη του ο εργολάβος, προσλαμβάνοντας στην θέση της μια φθηνότερη εργαζόμενη με μειωμένο ωράριο.
Πρόκειται για μια απόλυση που έρχεται ως συνέχεια της τακτικής που ακολούθησε από την αρχή ο εργολάβος της σίτισης, έχοντας ως στόχο να συμπιέσει τις αποδοχές των εργαζομένων. Με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις εργασίας, χωρίς αναγνώριση προϋπηρεσίας και των όσων προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έδειξε από την αρχή, ότι έχει σκοπό να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχουν οι αντεργατικοί νόμοι που ψηφίστηκαν και συνεχίζουν να ψηφίζονται, προκειμένου να "αναπτυχθεί" η επιχειρηματικότητα.
Παράλληλα καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Λαμίας τόσο για την συγκεκριμένη απόλυση όσο για τη συνολικότερη εικόνα που επικρατεί στο νοσοκομείο της Λαμίας και στους τομείς που έχουν αφεθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζουμε επίσης την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν γίνει κυβέρνηση ήταν κατά των εργολαβιών, αλλά πλέον συναγωνίζεται της Ν. Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Ταυτόχρονα, εξοπλίζει ακόμη περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο των εργοδοτών, σε απόλυτη συνεργασία με την ΕΕ του Δ.Ν.Τ. και τον ΟΟΣΑ.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στη σίτιση του Νοσοκομείου Λαμίας για όση διάρκεια προβλέπει η σύμβαση με τον εργολάβο.
Ταυτόχρονα καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας και την κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα στην μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα της σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, τεχνικής υπηρεσίας, του Νοσοκομείου σε αορίστου χρόνου, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται στην ίδια εργασία για αρκετά χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη