Φθιώτιδος Νικόλαος από το Περιβόλι Δομοκού: «Να μείνουμε αμετακίνητοι στις Ορθόδοξες αρχές του Μεγάλου Κωνσταντίνου».

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάσθηκε την Δευτέρα 21 Μαΐου η Ιερά Μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό Περιβόλι Δομοκού.

            Ανήμερα της Εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβροσίου Αναστασίου, του Εφημερίου του χωριού Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Κωνσταντίνου Χριστόπουλου και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη.

            Το Ιερά αναλόγια διηκόνησαν Μέλη της Βυζαντινής χορωδίας του Ναού του Πολιούχου Λαμίας Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, υπό την άρτια Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου, καθώς και τοπικοί Ιεροψάλτες.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε κοντά στους κατοίκους του χωριού και  αναφερόμενος στην ζωή και το σπουδαίο έργο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χαρακτηριστικά σημείωσε:

            «Αγαπητοί μου αδελφοί, χαίρω ιδιαιτέρως που βρίσκομαι εδώ στο όμορφο χωριό σας και ανάμεσά σας. Τα πράγματα στα χωριά είναι πιο αγνά και πιο ήσυχα. Οι άνθρωποι ακόμη έχουν αξίες και κρατούν τις Ορθόδοξες παραδόσεις.

            Ο Μέγας Κωνσταντίνος είναι από τους πιο μεγάλους Αυτοκράτορες Αγίους και ευεργέτησε την Εκκλησία απελευθερώνοντας την Ορθόδοξη πίστη και θέτοντας γερά θεμέλια για την Δημοκρατική ζωή της Εκκλησίας μας. Οδηγό και συμπαραστάτη του είχε την Αγία Μητέρα του Ελένη, η οποία δια της προσευχής, οδηγούσε τον υιό της πάντα στον καλό δρόμο.       

            Από την Εορτή των Αγίων διδασκόμαστε ότι, το πολίτευμα αυτό που καθιέρωσε ο Μέγας Κωνσταντίνος, το οποίο συνεχίστηκε και συνεχίζεται στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, έχει αξίες και ιδανικά την Ορθόδοξη πίστη της Αγάπης και της Πατρίδος μας και σ’ αυτές τις αξίες πρέπει να μείνουμε αμετακίνητοι.  Δυστυχώς όμως  οι αντιευαγγελικοί νόμοι που εισάγονται στην Ελλάδα σήμερα συσκοτίζουν την Ορθοδοξία.

            Να κρατήσουμε τις αρχές του Μεγάλου Κωνσταντίνου αδελφοί μου και να εναποθέσουμε την ελπίδα μας στον Θεό, διότι μόνο Αυτός μπορεί να μας βγάλει από τα δεινά που περνάμε ως Έθνος.

            Σήμερα θέλω να τιμήσω τον καλό σας Εφημέριο π Κωνσταντίνο και στο πρόσωπό του να τιμήσω ολόκληρη την Ενορία. 22 χρόνια ποιμαίνει με πίστη, αγάπη και αφοσίωση το χωριό και παραμένει πάντα στις επάλξεις».

            Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε Οικονόμο τον π. Κωνσταντίνο Χριστόπουλο και μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού όλοι οι παρευρισκόμενοι αναφωνούσαν το Άξιος!

            Ο π. Κωνσταντίνος εμφανώς συγκινημένος  ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας εκ μέρους όλου του πληρώματος της Ενορίας  για την ευλογημένη παρουσία του στον Ναό αλλά και για την τιμή που του επεφύλαξε την ημέρα της  ονομαστικής του Εορτής.

            Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε του άρτους υπέρ υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

            Μετά την διανομή του αντιδώρου σε όλους τους εορταστάς προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Δήμαρχος Δομοκού κ. Στυλιανός Σύρος, Ιερείς ομόρων Ενοριών και πολλοί πιστοί από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

imfth.gr











Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη