Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Οικονόμου_Τέσσερα βήματα για την πολιτική αλλιώς

«ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ»
Το βιβλίο του Γιάννη Οικονόμου για την πολιτική......«αλλιώς»
Θα μπορούσαν τα πράγματα στην Ελλάδα να γίνουν διαφορετικά και κυρίως μπορεί η σημερινή κατάσταση να αλλάξει; Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο επιχειρηματίας και στέλεχος της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, μέσα από το βιβλίο του με τίτλο «Τεσσερα  βήματα για τη πολιτική αλλιώς», το οποίο θα παρουσιάσει την Τετάρτη 09 Μαΐου, 2018, στις 18:30, στο ΕΒΕΑ , Ακαδημίας 7 Αθήνα (Αίθουσα ΕΡΜΗΣ)*. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΝΔ
Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ
Γιώργος Στείρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ
Συντονιστής:
Γιώργος Σιμόπουλος, Δημοσιογράφος, Δ/Σ Star Κεντρικής Ελλάδας
Ο Γιάννης Οικονόμου δεν διεκδικεί τον τίτλο του συγγραφέα, πόσο μάλλον του ιδεολογικά ουδέτερου «ειδικού». Στην παρθενική του συγγραφική προσπάθεια καταθέτει τη δική του οπτική μέσα από τρεις ιδιότητες που δεν συγκρούονται, αλλά συνυπάρχουν: του πολιτικού στελέχους που έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης, του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία, του ενεργού πολίτη, πατέρα και συζύγου.   
Στο «Τέσσερα βήματα για τη πολιτική αλλιώς» δεν παρουσιάζεται ένα «στρογγυλεμένο» πολιτικό αφήγημα. Ο Γιάννης Οικονόμου δεν μένει σε διαπιστώσεις, αλλά απευθύνει ένα κάλεσμα για δημιουργική ανατροπή, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και βήματα. Βασική του επιδίωξη είναι να πείσει τον αναγνώστη ότι για να πάρουμε τη μοίρα μας, τη μοίρα της χώρας στα χέρια μας, πρέπει να συγκρουστούμε, να δούμε «αλλιώς» τα πράγματα σε κρίσιμους τομείς της ζωής. Στο κέντρο τοποθετούνται η Παιδεία, το Δημογραφικό, η Ανάπτυξη και η Πολιτική. Εκεί βρίσκεται το «κλειδί» για την αλλαγή πορείας, αλλά και η βάση για ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό συμβόλαιο.
*Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η επόμενη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Οικονόμου:
Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ασχολείται με την πολιτική από μικρή ηλικία. Από το 1995 έως το 1998 διατέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την περίοδο 1998 – 2001 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Μέχρι σήμερα έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή (2006 -2009) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΣΥ Α.Ε. (2013-2015). Την περίοδο 2016 - 2017 τέθηκε επικεφαλής του Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  
Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως στέλεχος σε εμπορικές επιχειρήσεις. Το 2011 ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα, συν-ιδρύοντας την Alfiton Plus, εταιρεία εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που διαγράφει μια ιδιαίτερα δυναμική πορεία. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη