Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τη Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.           Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας            .
Τηλ.: 6974881331,   fax: 2674022211,   web site: www.eakp.gr,   email: info@eakp.gr
                                                                                                                                    Λαμία 4 Μαΐου 2018
                                                                           Προς: Όλα τα μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Στερεάς Ελλάδας
«  Όσο οι πυροσβέστες της Περ/ρειας Στερεάς Ελλάδας, θα δείχνουν ανοχή στον εκφυλισμό  και την αδράνεια του συνδικαλιστικού μας οργάνου που έχει επιβάλει η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. , τόσο περισσότερο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι  με τα οξυμένα εργασιακά μας προβλήματα »
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, πραγματοποιήθηκε στις 27/4/2018 η ετήσια Γενική Συνέλευσή της Ένωσης μας που  λόγο της υποτυπώδους συμμετοχής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  ως συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλη μια Γενική Συνέλευση παρωδία, τόσο από άποψη συμμετοχής, αφού μόλις με τα βίας στο ξεκίνημα της παρευρίσκονταν στον χώρο περά από τα ( 9 ) εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. και περίπου 4 με 6 απλά μέλη, όσο και από άποψη οργάνωσης αλλά και τήρησης των διαδικασιών αφού όλα έγιναν με περισσή προχειρότητα.
Στην τοποθέτηση του προέδρου δεν διαβάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός απλά διανεμήθηκε, το ίδιο έγινε και με τον Οικονομικό Απολογισμό. Η Γενική Συνέλευση εξελίχθηκε σε ενδοπαραταξιακή κόντρα μεταξύ πρόεδρου και αντιπροέδρου για ζητήματα αλληλοενημέρωσης και επικοινωνίας.       
Το προεδρείο της  Γενικής Συνέλευσης δεν τήρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και παρατηρήθηκε το γεγονός κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης να προσέρχονται περιστασιακά περί τα 25 μέλη, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και στην συνέχεια να αποχωρούν, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τις διαδικασίες της.
Ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών κατήγγειλε τον εκφυλισμό των διαδικασιών του ανώτερου οργάνου της Ένωσης και τοποθετήθηκε πάνω στα καίρια προβλήματα που μαστίζουν την Περιφέρεια μας και κατ’ επέκταση το Πυροσβεστικό Σώμα.
 Κατέθεσε ψήφισμα με τις θέσεις και τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για τα άμεσα και καυτά προβλήματά μας και για την αγωνιστική δράση που επιβάλλεται να αναληφθεί για την επίλυση τους, ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο και κάλεσε τα παρευρισκόμενα μέλη να στηρίξουν τις προτάσεις της. ( επισυνάπτουμε )
Η πλειοψηφία της Γ.Σ.  με κατεύθυνση από το προεδρείο της Ένωσης, απέρριψε το ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του κλάδου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά, ότι ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας τους στο τιμόνι της Ένωσης, είναι η υπεράσπιση των αντεργατικών πολιτικών από όποια κυβέρνηση και αν προέρχονται.   
Συνάδελφοι, οι ευθύνες του προεδρείου του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου είναι τεράστιες γιατί αρνείται πεισματικά να οργανώσει των αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής για την καλυτέρευση της ζωής μας, και η απόδειξή είναι ότι  καταψήφισε της προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για αγωνιστική δράση με το ψήφισμα που κατατέθηκε στην Γενική Συνέλευση.
Ευθύνες όμως έχουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που επιτρέπουν στους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού να καθορίζουν προς το χειρότερο τον μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.
Μοναδική διέξοδος είναι η σύμπλευση των πυροσβεστών με της θέσεις της Ε.Α.Κ.Π.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης



ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
.           Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας             .
Τηλ.: 6974881331,   fax: 2674022211,   web site: www.eakp.gr,   email: info@eakp.gr
                                                                                                                                    Λαμία 4 Μαΐου 2018                                        
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π. ΓΙΑ ΤΗN ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Συναδέλφισσες   Συνάδελφοι
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, στην σημερινή Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου μας, καταθέτει ως ψήφισμα τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αγωνιστική δράση που θα πρέπει να αναλάβει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας αποτελούν την κατάλληλη απάντηση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε βάρος μας, όπως και σε βάρος όλων των εργαζομένων και του λαού της χώρας. Προωθεί με μεγαλύτερη ένταση την κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει, προκειμένου να ισχυροποιηθούν και να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών και επιχειρηματικών ομίλων.
Προτείνουμε έναρξη κινητοποιήσεων μέσα στην αντιπυρική περίοδο. Πραγματοποίηση άμεσα παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Λαμίας και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πυροσβέστες και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Π.Σ. και του συστήματος πυρασφάλειας. Για την καλύτερη οργάνωση με σκοπό τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις, επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν περιοδείες από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ( με πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί έγκαιρα με ανακοίνωση ), σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειάς μας. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το σύνολο των αρνητικών  εξελίξεων που τσακίζουν τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως και όλων των εργαζομένων και του λαού και να τονίσουμε την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των πυροσβεστών για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να κατανοηθεί από όλους η αναγκαιότητα για οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – διεκδικήσεων στην περιφέρειά μας, με τη συμμετοχή των περισσότερων συναδέλφων μελών της Ένωσης και την απαιτούμενη προετοιμασία. Να απευθύνουμε κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας σε σωματεία και συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας τους αφορούν άμεσα, αφού στοχεύουν στην αναβάθμιση της πυρασφάλειας και την ενίσχυση των υπηρεσιών μας προς όφελος της προστασίας του λαού και του φυσικού μας πλούτου.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ  μόνιμοι,  Π.Π.Υ.,  εποχικοί πυροσβέστες,  μαζί με τους εργαζομένους στο  δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολουμένους, τους ανέργους και τη νεολαία, οργανώνουμε τον αγώνα μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ρήξης και ανατροπής με τις πολιτικές, που στοχεύουν να καταργήσουν όσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
Να γίνει υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος η επαρκής αναβάθμιση της πυροπροστασίας και η άρτια πυρασφάλεια του λαού και του φυσικού πλούτου της χώρας.  
Καμία κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ή Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Περιφέρειας μας. Αναβάθμιση όλων των Π.Κ. σε υπηρεσίες Δ΄ τάξης πυροσβεστικούς σταθμούς.
· Όχι στην υποκατάσταση πυροσβεστικών υπηρεσιών από τον εθελοντισμό, με Κατάργηση του Νόμου 4029/2011  που αξιοποιείται ως όχημα για να συρρικνώνεται το προσωπικό και οι υποδομές του Πυροσβεστικού Σώματος και για να καταργούνται δικαιώματά μας. Προτείνουμε την οργανωμένη και μαζική συμμετοχή του σωματείου μας, σε όλες τις διαδηλώσεις του αγωνιζόμενου λαού, που θα θέτουν ως διεκδικητικό πλαίσιο πάλης, το Βασικό Πλαίσιο Αιτημάτων που διεκδικούμε άμεσα:
· Αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης του Π.Σ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε πρώτη φάση, στα επίπεδα του 2009 (500 εκατομμύρια ευρώ περίπου).
·  Μονιμοποίηση όλων των πενταετών και των εποχικών συναδέλφων μας στο Πυροσβεστικό Σώμα, τη Δασική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.
·  Εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας. Θεσμοθέτηση του Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια στα επιχειρησιακά συμβάντα. Ιατρικούς ελέγχους για όλο το προσωπικό. Παρουσία ασθενοφόρου με ειδικευμένο προσωπικό στα συμβάντα. Εξασφάλιση κατάλληλων εγκαταστάσεων για ξεκούραση όταν συνδράμουμε σε πυρκαγιές, διασώσεις κ.λ.π. μακριά από την έδρα μας. Χορήγηση πλήρους και επαρκούς διοικητικής μέριμνας. 
·  Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα – Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα.
· Κατάργηση των επιφυλακών που γίνονται χωρίς να υπάρχουν συμβάντα σε εξέλιξη, καθώς και αυτών που γίνονται για καλύψουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες του Π.Σ. ( στάδια, προληπτικές επιφυλακές, κάλυψη και στελέχωση προσωπικού σε Π.Υ. και Π.Κ. λόγω των μεγάλων ελλείψεων, όταν υπάρχουν συμβάντα ).
· Κατάργηση των Π.Δ. 93/2014 και 13/2017 και σύσταση νέου αξιοκρατικού Κανονισμού Μεταθέσεων που δεν θα ξεσπιτώνει τους πυροσβέστες, με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν από τους συνδικαλιστικούς φορείς.
·  Καταβολή αποζημιώσεων για την υπερωριακή εργασία, για τα νυχτερινά , τα εξαιρέσιμα και τις αργίες, όπως χορηγείτε σε όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Πληρωμή όλων των οφειλόμενων ρεπό και των εκτός έδρας αποζημιώσεων.
· Κατάργηση του νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και πλήρη επαναφορά των οικονομικών απωλειών στα επίπεδα του 2009, με ενσωμάτωση επιδομάτων στον βασικό μισθό.
Επίσης χρειάζεται να γίνουν επιπλέον και οι ακόλουθες ενέργειες: 
·  Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι πραγματικές κενές θέσεις του Π.Σ. και να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες μας.
·  Ίδρυση νέων πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, η εξέλιξη της επιστημονικής – τεχνολογικής ανάπτυξης των υποδομών και η προστασία του φυσικού μας πλούτου. Δημιουργία ασφαλούς δικτύου πρόληψης και πυρασφάλειας στην περιοχή  μας και σε όλη τη χώρα.
· Ανανέωση των πυροσβεστικών οχημάτων με άμεση απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων, αντικατάσταση όλων των φθαρμένων και μη προβλεπόμενων ελαστικών των οχημάτων.
·  Προμήθεια αξιόπιστου και ασφαλούς ατομικού εξοπλισμού, στολών, αναπνευστικών συσκευών και σύγχρονων μέσων προστασίας, για όλα τα συμβάντα που αντιμετωπίζουμε.
·  Επαρκή καθαριότητα στους χώρους εργασίας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες που παρουσιάζουν ελλείψεις.
·    Κατάργηση του άρθρου 78 του νόμου 4368/2016 που μας επιβαρύνει με νέες αρμοδιότητες           ( καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας ), λόγω έλλειψης προσωπικού στον τομέα της Υγείας. Οι συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής θα είναι η μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, η νέα αποδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος και η μεγαλύτερη υποβάθμιση των ήδη ανεπαρκών παροχών και των Κέντρων Υγείας και του Π.Σ., προς τον ελληνικό λαό.
Η πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. αποτελεί τη βασικότερη υποχρέωση του Σωματείου, απέναντι στους συναδέλφους που εκπροσωπεί. Ο προσανατολισμός που πρέπει να έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα των πυροσβεστών, όπως είναι και η Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδος, είναι ο συνεχής αγώνας με τη ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας και για να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας. Αγώνας ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν τη ζωή όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας. Καλούμε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τις προτάσεις μας για αγωνιστικές δράσεις.
                                                            Για την Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδος
Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κώστας Κέκης

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη