Ιωάννης Γεωργαντάς: Το Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών εντάσσεται στην προσπάθεια για την μεγάλη Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Η χθεσινή συνάντηση και συμφωνία Γιώργου Παπανδρέου και Φώφης Γεννηματά για συμπόρευση στα πλαίσια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποτελεί θετική εξέλιξη για την Κεντροαριστερά και στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα σε όσους αναγνωρίζουν την προσφορά του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού στην Ελλάδα!
Η πολύπλευρη κρίση μεταξύ άλλων ανέδειξε και πολλαπλασίασε υπαρκτές διαφωνίες και οδήγησε τον χώρο της Κεντροαριστεράς που παραδοσιακά εκπροσωπήθηκε από το Πα.Σο.Κ. σε πολυδιάσπαση και εκλογική εξαΰλωση!
Ωστόσο, οι όποιες διαφωνίες αποδείχθηκε πως αποτελούν ελάσσονος ενδιαφέροντος ζητήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε στην πράξη και με ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα πως οι παρατάξεις της Αριστερής και Δεξιάς συντήρησης με αυτοσκοπό την εξουσία οδηγούν την πατρίδα σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό όλεθρο!
Διαλέγουμε λοιπόν να αγωνιστούμε και πάλι σε κοινό μετερίζι! Να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της Αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης απέναντι στη φαυλότητα που διαιωνίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες! Να παλέψουμε για ένα ορθολογικό μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας κόντρα στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ισοπέδωσης! Να δώσουμε και πάλι ρεαλιστικό όραμα και ελπίδα βάζοντας σε πρώτο πλάνο την χώρα και τον πολίτη ενάντια σε όσους κοντόφθαλμα ενδιαφέρονται για την κομματική τους επιβίωση και αδιαφορούν για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Υ.Γ.: Πολλοί θα σχολιάσουν τα χιλιοειπωμένα πως «το Πα.Σο.Κ. κατέστρεψε την χώρα», «η γενιά της Μεταπολίτευσης πούλησε τους αγώνες της», «ο Ανδρέας Παπανδρέου χρέωσε την Ελλάδα» κλπ που αναπαράγονται καθημερινά στα social media και αλλού. Δυστυχώς η σύγχρονη ιστορία έχει παραχαραχθεί βίαια με αποτέλεσμα να ξεχνάμε ή να αγνοούμε που ήταν και που έφτασε η πατρίδα μας! Η Ελλάδα έκανε άλματα τα προηγούμενα χρόνια και από τριτοκοσμική επαρχία των Βαλκανίων εξελίχθηκε σε κράτος σοβαρό και υπολογίσιμο, με υποδομές, επιστημονικό δυναμικό, οικονομική ανάπτυξη και θεσμική θωράκιση! Στο χέρι μας είναι να παλέψουμε για περαιτέρω βελτίωση σε όλους τους τομείς και όχι για διολίσθηση σε παρελθούσες οδυνηρές καταστάσεις.

Ιωάννης Γ. Γεωργαντάς
Καθηγητής Φυσικής
Υπ. Βουλευτής Φθιώτιδας, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη